Fakta
kr. 12690,-
Informasjon oppdatert
30. januar 2024.
Om studiet
Ønsker du å styrke din kliniske vurderings- og handlingskompetanse og kvalifisere deg til å bli en spesialsykepleier som kan håndtere fremtidige utfordringer i spesialist og kommunehelsetjenesten? Ønsker du å bidra i utviklingen av ditt eget kliniske fagområde?
Studiet er tilrettelagt for sykepleiere med klinisk erfaring som vil videreutvikle sin formelle og reelle kompetanse for å ta et utvidet ansvar for kunnskapsbasert og omsorgsfull behandling av alvorlige syke pasienter i og utenfor sykehus.
Studieavgift per semester:
Fulltidsstudium over 2 år: kr. 12000,-
I tillegg kommer semesteravgift til velferdsordningen: 690,- per semester.
Studiets oppbygging
Studiet gjennomføres på heltid over 2 år.
Fulltidsstudiet har en forventet studieinnsats på 40 timer pr uke gjennom hele semesteret.
Det gjøres oppmerksom på at uker med praksisstudier regnes som fulle uker, det vil si med en forventet studieinnsats på 40 timer. Det gjøres videre oppmerksom på at første semester på deltidsstudiet er på 30 studiepoeng, det vil si fulltid.
Praksisstudier og turnus
I gjennomføring av praksisstudier forventes det at du som student følger praksisveileders turnus for å skape kontinuitet i veiledningen og for å få tilgang på gode læresituasjoner.
Undervisningsopplegg
Noe av kompetansen du vil tilegne deg i løpet av studiet:
- Inngående kunnskaper om og ferdigheter i å utføre systematiske vurderinger hos pasienter som er utsatt for, eller har fått en forverring i sin helsetilstand.
- Iverksette tidlig innsats ved akutt forverring i komplekse pasientsituasjoner som oppstår i spesialisthelsetjenesten, kommunehelsetjenesten, eller i overgangen mellom disse.
- Planlegge og gjennomføre spesialisert sykepleie og delegert medisinsk behandling til pasientmålgruppen.
- Samhandle og koordinere pasientforløp for å ivareta pasientsikkerhet og kvalitet på tvers av tjenestenivå.
- Initiere, utvikle og gjennomføre FoU-prosjekter rettet mot innovasjon og kontinuerlig kvalitetsarbeid.
Opptakskrav
Bachelorgrad i sykepleie med karaktersnitt på minst C og norsk autorisasjon som sykepleier. Klinisk praksis tilsvarende minst to år i 100 % stilling innen de siste seks år. For søkere som ikke har oppnådd minstekravet om karakteren C, kan det gjøres en særskilt vurdering av relevant post-bachelor-utdanning som kan kompensere for minstekravet.
Det er mulig å søke fritak fra deler av studiet
Det er utarbeidet eget reglement med overgangsordninger for studenter som har tatt utdanning på høgskole- og universitetsnivå, og som kan søke fritak fra deler av masterstudiet. Fritak gis på bakgrunn av individuell søknad. Det forutsettes at søknadene underbygges med vedlagt studieplan og pensumliste.