Fakta
Informasjon oppdatert
9. januar 2023.
Om studiet
Kurset skal gi deg forståelse for det historiske og samfunnsmessige grunnlaget for ulike fagområder med særlig vekt på markedsøkonomien som system og globalisering som fenomen.
Emnet omhandler markedets og handelens historie, og følger overgangene mellom den ene industrielle revolusjonen til den neste, og ser på sammenhengene mellom utviklingen av handel, stat, teknologi og næringslivets organisering både nasjonalt og internasjonalt.
Pensumbidragene tar opp internasjonale politiske og økonomiske spørsmål som fattigdomsbekjempelse og analyserer handelspolitikk i lys av teorier om frihandel og proteksjonisme. Litteraturen tematiserer dessuten økende økonomisk ulikhet i verdens rikeste land, samt ser på nasjonale utfordringer i Norge knyttet til eldrebølgen, innvandring og sosial dumping, samt nye forretningsmodeller i det som er kjent som delingsøkonomi.
I undervisningen vil man ta for seg konsekvensene av globalisering og teknologiutvikling, og drøfte hvilke utfordringer og muligheter dette gir velferdsstaten, arbeidsmarkedet og forbrukerne.
Undervisningsopplegg
Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, hvor du vil. Det er en fleksibel studiemetode, som gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon.
Vi bruker læringsportalen Canvas. Her finner du blant annet:
- forelesningsvideoer
- oversikt over pensum og studieløp
- læringsmål
- planleggingsverktøy
- øvingsoppgaver
- innleveringsoppgaver
- mulighet til å kommunisere med din personlige veileder og medstudenter m.m.
Kursgjennomføringen er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen. Fagstoffet på kursets nettsider er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid.
Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på veileder i kurset. Veileder vil også gi deg tilbakemeldinger på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden.
Opptaksinformasjon
Opptakskrav
For å kunne søke på dette emnet må du møte ett av kravende nedenfor:
- Generell studiekompetanse
- Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5 regelen
- Realkompetanse
Dokumentasjonsfrist
- Du må sende inn dokumentasjon som bekrefter at du er kvalifisert for opptak i løpet av en måned
Søknadsfrist og oppstart
- Hver dag, hele året.