Fakta

Lærested:
Sted:
Nett
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Nettstudium
Oppstart: Fleksibel oppstart
Studiepoeng:
7.5
Søknadsfrist: Utdanningen har løpende søknadsfrist

Informasjon oppdatert

7. mars 2023.

Om studiet

Den digitale utviklingen i næringslivet medfører en endring i regnskapsførers hverdag. Tradisjonelle oppgaver som kontering og rapportering er mindre tidkrevende enn før, noe som øker etterspørselen etter sekundærtjenester, som god veiledning og rådgivning fra regnskapsfører overfor sine klienter.

Emnet Digital regnskapsføring er delt i to moduler: Digitalisering og forretningssystemer og Digitalisering og utøvelse av regnskapsførerfunksjonen. 

Digitalisering og forretningssystemer dreier som om en innføring av begreper og kunnskap om digitalisering som en del av en regnskapsførers hverdag. Det gis også en innføring til aktuelle forretningssystemer som regnskapsfører må kjenne til og kunne benytte seg av som støttefunksjoner.

Digitalisering av regnskapsfunksjonen vil medføre at kommunikasjonen mellom regnskapsfører og klient er under endring. Emnet gir en forberedelse for et utvidet regnskapsførerbegrep - fra kontering til rådgiving. Den digitale utviklingen medfører en endring i regnskapsførers hverdag, noe som vil øke etterspørselen etter god veiledning fra regnskapsfører overfor sine klienter.

Undervisningsopplegg

Vi bruker læringsportalen Canvas. Her finner du blant annet:  

    • forelesningsvideoer  
    • oversikt over pensum og studieløp  
    • læringsmål  
    • planleggingsverktøy  
    • øvingsoppgaver  
    • innleveringsoppgaver  
    • mulighet til å kommunisere med din personlige veileder og medstudenter m.m.  

Gjennomføringen er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen. Fagstoffet i læringsportalen er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid.   

Opptakskrav

Se emnets studieside for opptaksinformasjon