Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon oppdatert

16. september 2022.

Om studiet

Vil du jobbe som lydtekniker eller musikkprodusent? Denne utdanningen bygger på Årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon og gir deg den faglige tyngden og praktiske erfaringen du trenger for å lykkes i musikkbransjen!

Gjennom utdanningen i lydteknikk og musikkproduksjon vil du lære deg innspilling, redigering, miks og mastring av ulike sjangre, fra pop og rock til klassisk og jazz, fra mono til surround, samt lydavvikling av konserter og eventer. Hos oss får du full tilgang til moderne musikkstudioer, og i løpet av studiet vil du få bred erfaring med lyd- og musikkarbeid. Vi hjelper deg å jobbe fra idé til endelig produkt gjennom de samme prosessene som du finner i yrkeslivet.

Undervisningsopplegg

Det er faktisk mulig å leve av det du brenner for! Med en bachelor i lydteknikk og musikkproduksjon kan du arbeide som lydtekniker/musikkprodusent i studio og på location-innspillinger, og med live-lyd både foran og bak scenen. 

Som student får du tilgang til profesjonelt utstyr og gode fasiliteter, som blant annet studio og mac-lab for musikkproduksjon. Fasilitetene er tilgjengelige helt fra åtte om morgen til midnatt, sju dager i uken. Du blir veiledet av bransjeaktive lærere med høy kompetanse, og du får bred erfaring med lyd- og musikkarbeid. 

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

I tillegg må du ha fullført og bestått Årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon du kan søke opptak til studieprogrammet.

Eksterne søkere som kan vise til kompetanse tilsvarende Årsenhet i lydteknikk og musikkproduksjon av minst 60 studiepoengs omfang kan også søke direkte opptak. Eksterne søkere må i tillegg til søknad og dokumentasjon av tidligere utdanning også levere 1-3 lydfaglige arbeider.

Søkerne rangeres etter oppnådde resultater fra tidligere studier. Lydfaglige arbeider er en del av vurderingsgrunnlaget for eksterne søkere.

Læringsutbytte

Dette studiet utdanner lydteknikere og fremtidige musikkprodusenter og gir studentene kompetanse til å arbeide selvstendig i musikkstudio, med musikkinnspillinger på location og med konsert– og scenelyd innenfor en akustisk tradisjon.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet kunne dykke ned i emner som:

  • Musikkproduksjon 
  • Bransjekunnskap 
  • Entreprenørskap
  • Romakustikk
  • Stilforståelse, teknologi og estetikk 

Karrieremuligheter

Med en bachelor i lydteknikk og musikkproduksjon kan du arbeide som lydtekniker/musikkprodusent i studio og på location-innspillinger, og med live-lyd både foran og bak scenen. Du kan bruke kompetansen din på ulike arenaer med behov for lyd-, musikk- og produksjonskompetanse. Dette kan for eksempel innebære mastering og lydrestaurering, radio og tv, lydbøker og podcast. Oppdragene er mange og finnes innen en rekke kulturinstitusjoner og miljøer. 

Utveksling

I løpet av studiet har du muligheten til å søke om utveksling til følgende samarbeidspartnerne i utlandet: 

Storbritannia 

 

Institusjoner innen Norden og Baltikum