Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Bergen
Drammen
Fredrikstad
Nettstudier
Oslo
Porsgrunn
Trondheim
Tønsberg

Nivå

Videregående (privat)

Semester

1

Kostnader

20900

Studieform

Undervisning ved lærestedet, nettstudium

Studietempo

Deltid

Om studiet

K2 Utdanning er en privatistskole som tilbyr undervisning på videregående nivå. Vi tilbyr teorikurs til deg som er privatist, og som skal opp til fagprøven som praksiskandidat. Før du kan melde deg opp til fagprøven som IT-driftstekniker, må du ha bestått tverrfaglig vg3 eksamen. K2 forbereder deg til denne eksamen. Kravet til praksis er fem år innen faget. Passer for deg som har erfaring med drift og vedlikehold innen IT

IT-driftsfaget handler om å drifte stabile, sikre og effektive IT-tjenester som muliggjør verdiskaping og utvikling av virksomheter i både offentlig og privat sektor. Kurset gir deg teorien (vg3) som du må ha før du kan avlegge fagprøvenIT-driftsfaget handler om å drifte stabile, sikre og effektive IT-tjenester som muliggjør verdiskaping og utvikling av virksomheter i både offentlig og privat sektor. Kurset gir deg teorien (vg3) som du må ha før du kan avlegge fagprøven.

Innhold/temaer

IT-støtte og kommunikasjon

  • utøve brukerstøtte gjennom tydelig kommunikasjon med fagpersoner og brukere
  • bruke og utvikle dokumentasjon, veiledning og brukertilpassede kurs tilpasset virksomhetens behov og brukere

Drift av infrastruktur

  • forstå oppbygging av infrastruktur og hvordan datakommunikasjon fungerer. Det omfatter også å drifte sikker og stabil infrastruktur
  • gi gode brukeropplevelser og effektiv utnyttelse av IT som verktøy

Sikkerhet og personvern

  • utvikle IT-løsninger der informasjonssikkerhet og personvernprinsipper er designet inn i løsningene fra bunnen av
  • vurdere sikkerhet og personvern i eksisterende IT-løsninger og å anbefale tiltak for å forbedre informasjonssikkerheten

Etikk, lovverk og yrkesutøvelse

  • kunne bruke etiske retningslinjer og lovverk i daglige driftsoppgaver
  • forståelse for hvordan regelverk, lisensiering og kostnader påvirker utviklingen av IT-løsninger

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider Udir.no

Dette passer for deg som

- har allsidig erfaring innen drift og vedlikehold av IT-systemer 

Gjennomføring

Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Klasseromsundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid og sted, og følger undervisningen sammen med andre deltakere.

Interaktiv nettundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.

Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.

Din digitale læringsportal og Oficce 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven.

Veiledning

Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Du kan kontakte oss på telefon, chat, mail eller velge "send meg info" knappen under.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskap

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.

Praktisk info

Du vil finne mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.