Fakta

Sted:
Lillehammer
Studietype:
Årsstudium
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
60

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet

.

Om studiet

Vil du jobbe profesjonelt med karriereveiledning? Denne videreutdanningen gjør deg kompetent til å arbeide med karrierevalg, for eksempel hos NAV eller innenfor skole og utdanning.

Karriereveiledning er et sentralt virkemiddel for å fremme den enkeltes velferd og deltakelse i samfunnet, og i norsk kompetanse- og sysselsettingspolitikk. Karriereveiledningstjenestene i Norge tilbys i flere sektorer og for mange ulike målgrupper, tjenestene er mangfoldige og rammebetingelsene de leveres innenfor kan variere. Kvalitet og profesjonalitet i karriereveiledningen er avgjørende for at tjenestene skal gi det ønskede utbyttet, både for individ og samfunn.

Å øke tilgangen til karriereveiledningstjenester, styrke kvaliteten i karriereveiledningen og bidra til enhetlige og likeverdige tilbud for unge og voksne i alle livsfaser er et nasjonalt mål.

Videreutdanningen i karriereveiledning er erfaringsbasert og har som hensikt å gi studentene grunnlagsforståelse av karriereveiledningsfaget og kompetanse til å utøve profesjonell karriereveiledning av høy kvalitet.

Gjennom læreprosessene videreutvikler studentene sin forståelse av karriereveiledning ved å tilegne seg begreper, teorier og modeller fra samfunnsvitenskapelige disipliner generelt, og karriereveiledningsfeltet spesielt, samt profesjonell yrkeskunnskap. Utdanningen utfordrer studentene til å knytte sammen praktisk erfaring med teoretiske perspektiver, og på den måten videreutvikle sin personlige kompetanse.

Studieprogrammet er inndelt i fire emner på 15 studiepoeng, som tilsvarer de fire første emnene på Master i karriereveiledning. Hvert av emnene har avsluttende eksamen. Studenter ved videreutdanningen i karriereveiledning som ønsker mastergrad kan underveis i utdanningen eller etter fullført program søke om opptak til Master i karriereveiledning. De fire emnene i videreutdanningen vil da innpasses i masterutdanningen.

Om studiemodellen og obligatoriske krav

Videreutdanning i karriereveiledning er et deltids- og samlingsbasert studium.

Utdanningen består av fire emner som til sammen gir avansert forståelse av karriereveiledningsfeltet i individ og samfunnsperspektiv. Varigheten av hvert av emnene er ett semester. Vi ønsker at studentene skal ha mulighet til å knytte sammen egen praksis og teoretisk kunnskap fra studieprogrammet. Fra høsten 2025 er studiemodellen for programmet endret for at studieløpet skal være mer fleksibelt og enklere å kombinere med jobb.

Hvert emne omfatter digitale samlinger i sanntid og fleksible undervisnings- og læringsaktiviteter hvor studentene selv setter av tid til gjennomføring, i tillegg til inntil to fysiske samlinger på Lillehammer hvert semester. Høgskolen bruker læringsplattformen Canvas, hvor all informasjon, læringsstier og fagstoff knyttet til hvert emne er samlet.

Fysiske samlinger på Lillehammer i emnene (med forbehold om endringer):

  • KARR3004 Karriereveiledning – metoder og arbeidsmåter:
    To fysiske samlinger på Lillehammer
  • KARR3002 Karriere, karrierevalg og karriereveiledning – teoretiske perspektiver:
    Ingen fysiske samlinger, all undervisning og andre læringsaktiviteter foregår digitalt
  • KARR3003 Arbeid, utdanning og sosial inkludering:
    En fysisk samling på Lillehammer
  • KARR3001 Karriereveiledning i et individ- og samfunnsperspektiv:
    En fysisk samling på Lillehammer

I første semester bruker alle studentene egen arbeidsplass eller praksisplass som læringsarena i sine arbeidskrav. Studenter som ikke arbeider med karriereveiledning til daglig, må selv gjøre avtaler om relevant praksisplass hos arbeidsgivere.

Opptaksinformasjon

For å være kvalifisert for opptak på studiet må du ha en bachelorgrad, eller tilsvarende avsluttet utdanning, og minst 2 års relevant yrkespraksis innen veiledning og/eller relasjonsarbeid.

Søknadsfristen finner du i den grønne boksen øverst på siden.

Les mer om søknad og opptak her.

Kvalifikasjon/tittel

Videreutdanning i karriereveiledning