Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.
Om studiet
Vil du utvikle din kompetanse i tråd med behovene til barn og unge? Det får du muligheten til på dette praksisnære studiet.
Utdanningen gir deg kompetanse i å fremme og styrke mestring, trivsel og psykososiale beskyttelsesfaktorer, samt kartlegge og dempe innflytelsen av psykososiale belastninger i hjem, barnehage, skole og nærmiljø.
Studiet passer spesielt godt for deg som arbeider med barn/unge (0 - 23 år) i offentlig, privat og frivillig sektor.
Kanskje jobber du i barnehage, grunn- og videregående skole, sosial- og helsetjenester, PPT, barnevern, musikk- og kulturskole, voksenopplæring, NAV, flyktningetjenesten, bolig med enslige mindreårige asylsøkere, frivillighetssentral, politi eller organisasjoner/frivillige lag.
Studiet er en praksisnær, tverrfaglig videreutdanning hvor målet er å knytte sammen praksisfeltet og teorifeltet. Det legges opp til at du som student skal arbeide i tverrfaglige grupper med relevante problemstillinger fra egen lokal praksis.
Studiet tilbys på to studiesteder
Du kan velge om du vil søke deg til studiet på Lillehammer eller Elverum.
Arbeidsgivere kan ha anledning til å søke om økonomisk støtte for ansatte som ønsker å studere. Arbeidsgivere i kommuner- og fylkeskommuner som har studenter på denne videreutdanningen kan søke om kompetanse- og innovasjonstilskudd hos Statsforvalteren. Målet for ordningen er å gi arbeidsgivere insentiv til lokal kompetanseheving, samt legge til rette for at ansatte kan gjennomføre videreutdanninger.
Det er viktig at arbeidsgiveren din tidlig på vårparten (og før du får bekreftet studieplass) søker Statsforvalteren om tilskudd gjennom tilskuddsordningen for kompetanse- og innovasjon. Statsforvalteren lokalt lyser ut denne tilskuddsordningen enten på vinteren/tidlig på våren. Les mer om ordningen her.
Opptaksinformasjon
Søknadsfrist 15.april
Opptakskrav:
Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning i helse- og sosialfag (sykepleie, ergoterapi, fysioterapi, barnevern, vernepleie, sosialt arbeid), pedagogikk (allmennlærer og barnehagelærer) eller politi.
I tillegg kreves minst to års relevant yrkespraksis fra arbeid med barn / unge etter fullført bachelorutdanning.
Under studiet må studentene være i direkte arbeid med barn/unge i minimum 50% stilling.
Dokumentasjon du må laste opp
Praksis må dokumenteres med attest/ tjenestebevis som viser fra og eventuelt til-dato for tilsetting og stillingsprosent eller antall timer.
Om tjenstebevis/attest ikke viser at du fortsatt er i jobben må du laste opp dokumentasjon på at du er i arbeid med barn og unge i minimum 50 prosent stilling under studiene.
Videre studier
Vi tilbyr også en master i tverrfaglig arbeid med barn, unge og familier, hvor dette studiet kan inngå med 60 studiepoeng.