Fakta
Informasjon er oppdatert av Høgskolen i Innlandet
.
Om studiet
Har du lyst til å jobbe med muligheter og utfordringer som kommer med det økende mangfoldet i dagens barnehage og skole? Da kan denne praksis- og profesjonsorienterte masteren være for deg! Studiet tilbys både på heltid og deltid.
Master i tilpasset opplæring er en faglig utfordrende masterutdanning for deg som ønsker å fordype deg i pedagogiske og didaktiske spørsmål knyttet til tilpasset opplæring i et mangfoldig samfunn. Utdanningen er praksisnær og relevant for pedagogisk og didaktisk arbeid i barnehage og skole, samtidig som den gir deg en faglig tyngde og teoretisk forankring som etterspørres i dagens og morgendagens mangfoldige samfunn.
Engasjerte studenter
Flere av studentene på master i tilpasset opplæring har markert seg i debatten om «en inkluderende skole/en inkluderende barnehage». Under her finner dere flere eksempler på studentenes stemme i det offentlige rommet:
Solveig Graue: "Det er forskjellsbehandling at ikke barnehagelærere kan søke om støtte til samme masterstudium på lik linje med lærere" (Utdanningsnytt september 2019)
Karoline Viken: "Pedagogisk-psykologisk tjeneste og Nordahl-rapporten" (Utdanningsnytt april 2019)
Hege Alnæs: "Hijab mot kulda" (Dagbladet april 2018)
Opptaksinformasjon
15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.
Opptakskrav:
Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning med en fordypning på minst 80 studiepoeng i pedagogikk eller spesialpedagogikk. En fullført minimum 3-årig lærerutdanning gir også grunnlag for opptak. Praktisk pedagogisk utdanning (PPU) kan inngå som 60 av de 80 studiepoengene i pedagogikk.
Slik søker du
I søknadsweb er deltid og heltid presentert som hvert sitt søknadsalternativ. Velg det du ønsker å søke på.
Videre studier
Studiet kvalifiserer for opptak til doktorgradsprogram. Les mer om vårt doktorgradsprogram Profesjonsrettede lærerutdanningsfag.
Utveksling
Internasjonal erfaring og kompetanse er både veldig spennende og gir i tillegg fordeler i arbeidsmarkedet.
Du kan ha et utenlandsopphold på inntil fire uker, som inkluderer et feltarbeid i første og/eller tredje semester.