Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.
Om studiet
Vil du bidra til at fremtidsskogen blir ivaretatt på en bærekraftig måte? Studiet gir deg muligheten til det ved å tilby fordyning i blant annet skogøkologi og skogproduksjon.
Helhetlig forvaltning av skogsressursene er studiets overordnede tema. Som student vil du få kunnskap om bærekraftig bruk av skogen knyttet til:
- økologi
- økonomi
- samfunnskunnskap og teknologi
Forståelse for hvordan vår bruk og forvaltning påvirker tilbudet av ulike tjenester i skoglandskapets mangfoldige økosystem er gjennomgående i studiet og trekkes inn i flere emner.
Studiet er nett- og samlingsbasert på deltid over tre år, og kan derfor være mulig å kombinere med jobb.
Vi som samfunn står i et skifte fra svart karbon til grønt karbon der behovet for skogsprodukter øker. Skogforvaltningen vil påvirke i hvor stor grad skogen bidrar til å redusere vår avhengighet av olje og gass. Stedstilpasset skogbruk og flerbruk av skogressursene vil trolig være avgjørende ingredienser i det grønne skiftet.
Skoglandskapet gir samfunnet vårt en rekke naturgoder, i form av forsyningstjenester som tømmer og bioenergi, regulerende tjenester som karbonlagring og flomforebygging, habitatmangfold og ikke minst Norges viktigste friluftslivarena.
Forvaltningen av skogarealene, og i enda større grad debatten om hvordan skogarealene bør forvaltes, preges av mange, delvis motstridende, interesser og målsetninger. Kunnskap om helhetlig forvaltning vil derfor være avgjørende for den som skal forvalte fremtidsskogen.
Opptaksinformasjon
Søknadsfrist 15.april. Du søker opptak i vår lokale søknadsweb
For å være kvalifisert til opptak må du ha bachelorgrad eller tilsvarende innen natur- eller samfunnsvitenskap der utdanningen må omfatte en spesialisering som er relevant for masterprogrammet, tilsvarende 80 studiepoeng. Det kreves minimum karakter C eller tilsvarende i snitt.
Studenter som mangler grunnleggende skogkunnskaper, må ta et ekstra emne i innføring i skogbruk i løpet av første semester. Emnet er digitalt og gjennomføres som selvstudium med en avsluttende eksamen. Emnet tilsvarer 15 studiepoeng på bachelornivå.
Videre studier
Studiet kvalifiserer for opptak til doktorgradprogrammet i anvendt økologi og bioteknologi.