Fakta

Sted:
Lillehammer
Studietype:
Lavere nivå
Studiepoeng:
15

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet

.

Om studiet

Dette emnet legger særlig vekt på relasjoners betydning i arbeid med barn og familier i sårbare livssituasjoner.

Fokus i dette emnet er på kommunikasjon i profesjonelle kontekster, med særlig vekt på relasjoners betydning i arbeid med barn og familier i sårbare livssituasjoner.

Hensikten med emnet er å bidra til at yrkesutøveren legger til rette for samhandling slik at barn og forelderen møtes som deltakere og opplever seg sett, hørt og forstått, samtidig som hensikten med kommunikasjonen ivaretas.

Dette innebærer at den enkelte student blir mer oppmerksom og bevisst sitt eget ansvar og sine muligheter i kommunikasjonen. Bevissthet om rammer og prosesser er viktig, samtidig som den enkelte har eget etisk ansvar: Hvem vil jeg være i møtet med den (de) andre, og hvem åpner jeg opp for at den (de) andre kan være i møtet med meg?

Fagpersonens egne forutsetninger spiller inn, og i dette emnet legges det også opp til prosesser der den enkelte blir bedre kjent med seg selv og sine forutsetninger for å samhandle.

Undervisningssamlinger høsten 2024 (med forbehold om endringer)

  • Uke 36: 3. - 4. september
  • Uke 43: 21. - 22. oktober
  • Uke 47: 19. - 20. november

Opptaksinformasjon

Du søker opptak i vår lokale søknadsweb.

For å være kvalifisert for opptak på studiet må du ha en bachelorutdanning i barnevern, vernepleie, eller sosialt arbeid. Annen utdanning med relevant tilleggsutdanning eller arbeidserfaring innen helse- og sosialfag vurderes individuelt. Dette gjelder for eksempel sykepleie, fysioterapi, ergoterapi, allmennlærer, barnehagelærer, pedagogikk, psykologi eller relevante samfunnsfaglige utdanninger.