Fakta
Informasjon er oppdatert av Høgskulen på Vestlandet
.
Om studiet
Ikke alle elever lærer på samme måte. Ved å studere spesialpedagogikk får du dypere forståelse for hvordan individers læringsprosesser kan variere.
Hvorfor studere Spesialpedagogikk og inkluderende praksis?
En inkluderende praksis legger grunnlaget for at alle elever, uavhengig av bakgrunn eller utfordringer, kan delta aktivt og meningsfullt i skolesystemet. Ved å støtte og tilrettelegge for elever med utfordringer, kan du som lærer også bidra til å redusere risikoen for at dine elever ikke faller fra i skolesystemet.
Hva lærer du?
Studiet gir en innføring i det spesialpedagogiske feltet og spesialpedagogikkens rolle i dagens skole. Hovedfokuset vil ligge på hvordan skape tilhørighet og deltakelse for alle elever, gjennom inkluderende praksis, trygge læringsmiljø, tidlig innsats og undervisning som vektlegger fellesskap.
Studiet passer godt å kombinere med arbeidet med Kompetanseløftet for spesialpedagogikk og inkluderende praksis, og kan direkte knyttes til utviklingsarbeid på egen skole.
I emneplanen for SPES801 Spesialpedagogikk og inkluderende praksis, finner du mer informasjon om det faglige innholdet i videreutdanningen.
Målgruppe
Denne videreutdanningen er for deg som er lærer på 1.-10. trinn. Det er spesielt rettet mot deg som er lærer, men som ikke har utdanning i spesialpedagogikk fra før, men som kjenner på et behov for økt kompetanse i møte med elevmangfoldet i skolen.
Søk om støtte fra Utdanningsdirektoratet
Som lærer kan du søke om frikjøp (vikar- eller stipendordning) til å ta videreutdanning ved siden av full jobb. Du kan også søke om midler til å få dekket studieavgiften. Søknad på utgifter må bekreftes av arbeidsgiver.
Innen 1.mars må du søke via søknadsskjemaet til Udir
- Velg "annet studietilbud"
- Velg vikar- eller stipendordning
- Skriv inn beløp for studieavgift
- Du må også søke på studiet direkte til oss innen 15.april
La videreutdanningen være del av en mastergrad
Du kan søke innpass for denne modulen ved følgende masterprogram ved Høgskulen på Vestlandet:
Opptakskrav
Lærarutdanning (grunnskule-/allmennlærar, faglærar, barnehagelærar/førskulelærar, praktisk-pedagogisk utdanning) eller andre utdanninger på bachelornivå som er relevant for arbeid i skulen, for eksempel sosialt arbeid, barnevern eller vernepleie.
8625 søknadsnummer i lokalt opptak
Merk: Studier med studieavgift har ekstra krav og vilkår knyttet til seg, og du må derfor lese godt gjennom reglene for studier med studieavgift.
Korleis søke:
- Logg inn i Søknadsweb
- Velg optak "Vidareutdanning og halvtårsstudium"
- Så vel du "Vidareutdanning høst"
- Vel studiet du vil søke på frå lista (sjå søknadsnummer over).
- Trykk på "Legg til" og "Send inn søknad"
- Last opp dokumentasjon på at du dekker opptakskrava
- Trykk "Neste" for å gjere ferdig søknaden.