Fakta

Sted:
Bergen
Studietype:
Lavere nivå
Studieform: Nettstøttet, undervisning ved lærestedet, samlingsbasert
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
30

Informasjon er oppdatert av Høgskulen på Vestlandet

.

Om studiet

Scenen er din! Er du og dine elever klar for å utvikle det skapende arbeidet på eller rundt en scene?  I dette faget kobles ulike teoretiske perspektiver på skapende arbeid i kunst og håndverk, drama og musikk til ditt eget arbeid i skolen. Du får utforske hvordan ulike typer kunstfag kan fremme skapende utvikling hos elever.

Hvorfor studere Produksjon for scene?

I kunst og håndverk, musikk og drama kan alle delta. Du vil derfor arbeide med tilrettelegging av skapende prosesser og hvordan dette kan integreres i ulike fagområder, slik at alle barn opplever utfordring og mestring på tvers av ulike forutsetninger for deltakelse i det fysiske og sosiale fellesskapet.

Hvordan er studiet bygget opp? 

Studiet består av to emner á 15 studiepoeng.
Produksjon for scene del 1 (PFS801) 
Produksjon for scene del 2 (PFS802).
 

PFS801 fokuserer på å videreutvikle egen praksis knyttet til skapende prosesser i skole og det anvendte feltet, mens PFS802 er rettet mot å drive et utviklingsarbeid i egen studentgruppe.

Hva lærer du?

Gjennom studiet vil du få kunnskap om overføring av konsept, budskap eller tematikk til scenisk produksjon ved å bruke fagområdene kunst og håndverk, musikk og drama. Du vil også lære å veilede elever med fokus på inkludering på tvers av kjønn, kultur, kunnskaps- og funksjonsnivå.

Målgruppe

Dette videreutdanningstilbudet er for deg som er grunnskolelærer og underviser i valgfaget Produksjon for scene, for deg som er lærer i videregående skole, eller pedagogisk personell i kulturskole, folkehøgskole og organiserte fritidsaktiviteter. Det er også for deg som har tverrfaglig arbeid innen relevante praktiske og estetiske fagområder som virke.

Opptakskrav

Lærerutdanning (grunnskole-/allmennlærer, faglærer, barnehage-/førskolelærer eller praktisk-pedagogisk utdanning). Du må være ansatt i en lærerstilling.

Meir om søknadsprosessen