Fakta
4499
Informasjon er oppdatert av Høgskulen på Vestlandet
.
Om studiet
Hvilket ansvar har styret for selskapets økonomi og hva bør du som styremedlem kunne om selskapets økonomi? Dette kurset har som formål å øke økonomiforståelsen for deg som sitter i et styre. Styremedlemmer uten økonomisk bakgrunn vil få innsikt i nødvendig økonomisk sammenhenger, mens styremedlemmer som allerede har økonomisk innsikt vil kunne friske opp enkelttemaer som er relevant for styret.
Kurset er i samarbeid med Næringsforeningen på Haugalandet
Hvorfor studere økonomiforståelse for styremedlemmer?
Styret har som øverste ledelse i et selskap det overordnete ansvaret for økonomien. En av det viktigste pliktene styret har etter aksjeloven er å holde seg løpende orientert om selskapets økonomiske situasjon og påse at selskapet har en forsvarlig egenkapital og likviditet.
Noe av det beste man kan gjøre som styremedlem å sette seg godt inn i selskapets økonomi og følge med på den økonomiske utviklingen underveis i året. Dette kurset vil sette deg i stand til dette.
Hva lærer du ?
Du får praktisk kunnskap om økonomi og økt forståelse for hvilke tall i regnskapet som er viktige for å forstå bedriftens økonomi og økonomiske utvikling. Du lærer også å fange opp faresignaler i regnskapet, hva du kan gjøre med det, og blir rustet for å ta bedre økonomiske beslutninger.
Etter å ha gjennomført kurset vil du kunne:
- Kjennet til styrets ansvar for selskapets økonomi.
- Forstå hva aksjelovens krav til forsvarlig egenkapital og likviditet innebærer.
- Tolke og lese tallene i et regnskap.
- Forstå sammenhengen mellom resultat, balanse og betalingsevne.
- Kjenne til tiltak som kan iverksettes for å bedre økonomien.
Les mer i emneplanen om hva du lærer.
Målgruppe
Dette kurset er for deg som er nåværende eller påtroppende medlem i et styre, eller for deg som vil lære mer om rollen til et styremedlem. Kurset passer også for mellomledere og ledere i virksomheter.
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller Realkompetanse.
Du må også ha to års arbeidserfaring (dokumentert med arbeidsattest).
Trykk knappen «Søk studieplass» eller gå inn via søknadsweb. Velg rad for «Videreutdanning og halvårsstudium». Etterpå velger du fra listen «Videreutdanning høst 2024». Så velger du emnet/emnene du vil søke, trykk "legg til" og send søknad.