Fakta

Sted:
Bergen
Sogndal
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Nettstøttet, undervisning ved lærestedet, samlingsbasert
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Høgskulen på Vestlandet

.

Om studiet

Med master i idrettsvitenskap spesialiserer du deg innen danning og læring i idrett og friluftsliv, trening og prestasjon eller fysisk aktivitet og folkehelse. Studiet er nett- og samlingsbasert med samlinger i Bergen og Sogndal.

Hvorfor studere idrettsvitenskap?

Master i idrettsvitenskap er en utdanning der du både går i dybden og bredden. Studiet passer godt for deg som vil arbeide med idrett, friluftsliv, helsefremmende eller forebyggende arbeid. 

Studiet er nett- og samlingsbasert med fire-seks samlinger per semester. Samlingene vil bytte mellom å foregå i Bergen og Sogndal. 

Hva lærer du?

  • Hva det betyr å være og lære i bevegelse, og effekten av å være fysisk aktiv
  • Hvordan kunnskap om fysisk aktivitet og læring av bevegelse kan fremme gode aktivitetsvaner i idrett og samfunn
  • Å planlegge, gjennomføre og vurdere forsknings- og utviklingsarbeid
  • Å bidra til nytenking og innovasjon på idretts-, friluftslivs- og folkehelsefeltet
 

Studiets oppbygging

Hvordan er undervisningen?

Undervisningen er nett- og samlingsbasert. I første semester har du emnene vitenskapsteori og forskningsmetode og perspektiv på bevegelse. I andre semester velger du to av de tre fordypningene danning og læring i idrett og friluftsliv, fysisk aktivitet og folkehelseprosjekt eller trening og prestasjon. 

I tillegg fordyper du deg i enten kvalitativ analyse eller måleegenskaper og statistikk. I andre studieår skriver du masteroppgave.

Hva koster det å studere?

Som student må du betale 850 kroner hvert semester. Les mer på våre sider om semesterregistrering. Denne avgiften dekker ikke kostnader til for eksempel pensumbøker og annet utstyr du trenger, så det vil komme i tillegg.

Vil du studere mer?

Fullført masterstudium med samlet karakter på B eller bedre, vil kvalifisere for opptak på doktorgradsprogrammene ved Høgskulen på Vestlandet og relevante doktorgradsprogrammer ved andre universitet og høgskoler.

Utveksling

Utenlandsopphold kan legges til 2. semester for å ta emner ved et annet universitet eller til 2. studieår for arbeid med masteroppgave i utlandet.

Opptakskrav

  • Bachelorgrad innen idrett, friluftsliv eller tilsvarende, med minst 120 studiepoeng i idrettsfag.
  • Karaktersnitt på minst C

Karrieremuligheter

Hva kan du jobbe med?

Utdanningen gir deg kompetanse til å blant annet jobbe som:

  • Trener og leder
  • Folkehelsekoordinator og folkehelserådviger
  • Konsulent og rådgiver i kommune, fylkeskommune og statlig forvaltning, næringsliv, lag- og organisasjoner innen idrett, friluftsliv og folkehelse
  • Forskning og utdanning
  • Sammen med årsstudium i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) er du kvalifisert for undervisningsstilling i skolen på 5.-13. trinn.

Alle utdanninger innen