Fakta

Sted:
hvl.no
Studietype:
Årsstudium
Studieform: Nettstudium
Studietempo: Heltid
Oppstart: 12. august
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2023:
  • Alle (primær)
  • Alle (ordinær)
Studieplasser: 60
Søknadskode (SO): 203613

Informasjon er oppdatert av Høgskulen på Vestlandet

24. april 2024.

Om studiet

Årsstudiet i historie gir deg en innføring i historien helt fra tidlig middelalder frem til vår tid. Studiet er fleksibelt, tilgjengelig, og tilpasset din livssituasjon.

Hvorfor studere historie?

Historien gir innsikt i menneskers tanker og handlinger i mange ulike situasjoner, og hjelper deg å tenke langsiktig og helhetlig om komplekse saksforhold. Samtidig er den full av mange små fortellinger som forbløffer, engasjerer og viser frem mennesker på sitt beste og sitt verste.

I studiet lærer du om:

  • norsk, europeisk og global historie
  • store samfunnsendringer – og om det som ikke endrer seg
  • metoder og kilder som historikere bruker
  • hvordan historie brukes og misbrukes i samtiden

Du studerer på nett, og kan se forelesningene i opptak eller møte faglærerne live.

Studiets oppbygging

Hvordan er undervisningen?

Undervisningen foregår på nett, ved hjelp av ulike systemer og verktøy som Canvas og Zoom. Noe av undervisningen foregår med studenter logget på, mens noen forelesninger blir lagt ut ferdig innspilt. Alle øktene blir uansett tatt opp og lagt ut, med unntak av enkelte seminarer der studentenes deltakelse er i sentrum. Ved siden av forelesninger og seminarer arbeider studentene mye med stoffet på egen hånd, gjennom selvstudium, oppgaveskriving og gruppearbeid.

Det er ikke obligatorisk oppmøte til undervisningen, og alle eksamener gjennomføres på nett. Det betyr at du kan bo hvor som helst i verden, og tilpasse studiet til din livssituasjon.

Studere mer?

Årsstudiet i historie er helt likt 1. året på bachelor i historie. Med fullført årsstudium i historie kan du søke opptak direkte til 2. året. Du søker opptak til 2. året gjennom vår Søknadsweb.

Karrieremuligheter

Hva kan du jobbe med?

Et årsstudium i historie passer godt med en utdanning innenfor historie eller andre samfunnsfag (f.eks. sosiologi), men også språk, økonomi, og juss. Studiet kan inngå i mange ulike fagkombinasjoner som gir deg muligheten for å bidra i både offentlig og privat sektor, i skolen, og i politikken og organisasjonslivet.

Mange arbeidsgivere etterspør den kompetansen historie gir:

  • å tenke selvstendig og kritisk
  • å forstå endringsprosesser
  • å analysere, systematisere og formidle

Alle utdanninger innen