Fakta
Informasjon er oppdatert av Høgskulen på Vestlandet
.
Om studiet
Er du sykepleier og ønsker å jobbe med pasienter med sykdommer i fordøyelsessystemet? Da kan videreutdanning i gastrosykepleie være noe for deg. Spesialkompetansen er et viktig bidrag til bedre mestring og livskvalitet for denne pasientgruppen.
Hvorfor studere gastrosykepleie?
Som gastrosykepleier arbeider du i et bredt fagfelt, som har mange spesialfelt. Det kommer stadig nye behandlingsmetoder og teknologiske nyvinninger, og disse krever spesialisering på ulike nivå i helsetjenesten.
Dette studiet har som mål å videreutvikle handlingskompetanse innen gastrosykepleie.
Videreutdanningen gjør deg spesielt godt kvalifisert for kombinerte stillinger som omfatter både klinisk arbeid og praksisnært utviklingsarbeid.
Mange pasienter opplever at livssituasjonen endrer seg ved sykdom i fordøyelsessystemet. Både operative inngrep eller medisinske tilstander kan føre til at man må ta hensyn til sykdommen. Pasienten trenger forståelse for psykologiske aspekter ved å leve med kronisk og alvorlig sykdom. Gastrosykepleieren må mestre et bredt spekter av ferdigheter, og ha spesialisert og oppdatert kunnskap som kreves ved akutte situasjoner, i palliativ behandling og i rehablitering. Gastrosykepleieren skal også bidra til at pasient og pårørende best kan tilpasse sin situasjon til det sosiale liv.
Hva lærer du ved å studere gastrosykepleie?
Videreutdanning i gastrosykepleie gir deg spesialkompetanse i
- klinisk arbeid
- helseledelse
- pasientsikkerhetsarbeid
- kvalitetsforbedring
- helsetjenesteutvikling
- undervisning og fagutvikling
Målgruppe
Sykepleiere med norsk autorisasjon som har minst to års yrkeserfaring etter autorisasjonen.
Fleksibel utdanning
Gastrosykepleie inngår i et fleksibelt studietilbud:
- Du kan ta denne videreutdanningen på 60 studiepoeng.
- Du kan ta master på 120 studiepoeng.
- Du kan ta påbygg til master etter at du har fullført 60 studiepoeng.
Merk at opptak til master og påbygg har søknadsfrist 1. mars.