Fakta
Informasjon er oppdatert av Høgskulen på Vestlandet
1. februar 2023.


Om studiet
Denne videreutdanningen kvalifiserer deg til å utøve spesialsykepleie til pasienter med sykdommer i fordøyelsessystemet. Spesialkompetansen er et viktig bidrag til bedre mestring og livskvalitet for denne pasientgruppen.
Gastrosykepleiere arbeider i et bredt fagfelt som har mange spesialfelt. Stadig nye behandlingsmetoder og teknologiske nyvinninger krever spesialisering på ulike nivå i helsetjenesten.
Videreutdanningen gjør deg spesielt godt kvalifisert for kombinerte stillinger som omfatter både klinisk arbeid og praksisnært utviklingsarbeid. Du får spesialkompetanse i klinisk arbeid, og også helseledelse, pasientsikkerhetsarbeid, kvalitetsforbedring, helsetjenesteutvikling, undervisning og fagutvikling.
Studiet inneholder fire emner over fire semestre:
- Helsepedagogikk, helsetjenesteutvikling og innovasjon (15 sp)
- Klinisk spesialitet, generell del (15 sp)
- Pasientsikkerhet, kvalitetsforbedring og kunnskapsbasert praksis (15 sp)
- Klinisk fagledelse og fordypning i klinisk spesialitet (15 sp)
Studiet er samlingsbasert, med 2 samlinger hvert semester, med unntak av 2. semester der det er tre samlinger. Arbeidsomfang tilsvarer 27 timer pr. studiepoeng. Ved at studiet er organisert som deltidsstudium, får du mulighet til å bidra med praksisnær erfaring i utdanningen og integrere ny kunnskap i egen arbeidspraksis.
Ukesamlinger:
- Høsten 2021: 35 (digital) og 45
- Våren 2022: 3, 12, 24
- Høsten 2022: 35 og 46
- Våren 2023: 3 og 24
Du finner mer informasjon i studieplanen.
HVL har også et masterprogram i kliniske spesialiteter som du kan ta over fire år. Hvis du har tatt videreutdanningen på 60 studiepoeng, kan du søke suppleringsopptak til de resterende 60 studiepoengene på masterprogrammet.
Opptakskrav
- Bachelorgrad i sykepleie og norsk autorisasjon som sykepleier.
- Minst 2 års yrkespraksis som sykepleier etter autorisasjon.