Nøkkelinformasjon

Lærested

Studiested

Virtuelt klasserom

Nivå

Annen utdanning

Kostnader

6900

Studieform

Nettstøttet

Om studiet

Temaene på kurset

  • Energigivende næringsstoffer/ makronæringsstoffer (karbohydrater, fett og protein (alkohol))
    • Inndeling, glykemisk respons
    • Fettsyrebalanse
    • Aminosyresammensetning og biologisk verdi
  • Ulike typer kosthold
  • Persontilpasset kosthold.       
  • Vektreduksjons på kort og lang sikt.
  • Energiomsetning
    • Insulinresistens
    • Fettlever
    • Mitokondrier
    • Fettvevsfunksjoner
  • Matkvalitet
    • Høy prosessert mat
    • Ren mat
    • Økologisk og biodynamisk
  • Fordøyelsen
  • Hormonbalanse
  • Tarmflora
  • Søtningsstoffer
  • Kostholdsplan
  • Bærekraftig matproduksjon og matsvinn
  • Økologi

Læringsutbytte

 
  • Energigivende næringsstoffer/ makronæringsstoffer (karbohydrater, fett og protein (alkohol))
    • Inndeling, glykemisk respons
    • Fettsyrebalanse
    • Aminosyresammensetning og biologisk verdi
  • Ulike typer kosthold
  • Persontilpasset kosthold
  • Vektreduksjons på kort og lang sikt
  • Energiomsetning
    • Insulinresistens
    • Fettlever
    • Mitokondrier
    • Fettvevsfunksjoner
  • Matkvalitet
    • Høy prosessert mat
    • Ren mat
    • Økologisk og biodynamisk
  • Fordøyelsen
  • Hormonbalanse
  • Tarmflora
  • Søtningsstoffer
  • Kostholdsplan
  • Bærekraftig matproduksjon og matsvinn
  • Økologi