Nøkkelinformasjon

Om studiet

Vil du utforske fotografiens språk? Vi arbeider med å fortelle om våre omgivelser hovedsakelig gjennom fotografier. Vi arbeider både dokumentarfotografisk og med fri fotokunst.

Vær med på å forandre verden

Nordiska Fotoskolantror vi på det fotografiske bildets kraft til å forandre verden. Den hovedsaklige retningen på linjen er derfor dokumentarfotografisk, vi forteller altså om omverdenen vår med kameraet som verktøy.

Vi har også en stor del fri fotografisk stil på linjen. Vi mener at man blir friere og en bedre fotograf om man prøver ulike disipliner og ulike måter å fortelle med bilder. 

Linjemomenter

Fotoskolan er først og fremst en praktisk linje. Den er oppdelt i ulike momenter som skal gi deg et grunnlag i ditt fotografiske håndverk.

Praktiske oppgaver
Arbeidet med reportasje og bilder (portrett) av mennesker er noe som vi legger stor vekt på under året. Du prøver også å gjøre oppdrag som kan bestå av å fotografere en teaterforestilling, en musikkopptreden eller å fotografere fremmede mennesker i byen. 

Samtalen
Du får rik mulighet til å prate om og diskutere fotografier. I helklasse og i smågrupper analyserer du egne og andres bilder. Du gir og tar kritikk etter et gjennomført prosjekt.

Fotohistorie
Du får kjennskap til fotohistorien og får lære deg hvordan fotografiet har utviklet seg til å bli det det er i dag. 

Yrkeskunnskap
Vi studerer lov og rett innenfor fotografiets område. Du lærer deg om opphavsrett og hvordan man tar betalt som fotograf. Det inngår også en del om fotografens økonomi og hvordan man skal tenke om man vil «starte selv», altså arbeide som frilansende fotograf.

Her kan du se eksempler på fotografier fra tidligere deltagere.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.