Nøkkelinformasjon

Om studiet

Et år i det magiske øyriket. Opplev landskapet, nordlyset, havørn og folket. Lær om fotografering, bildebehandling, mørkerom og lyssetting i studio. Og øyhopping på vakre Nordlandskysten.

FOR DEG SOM VIL

  • oppleve lyset, landskapet, folket og kulturen i Lofoten
  • vil lære fotografering og bildebehandling fra grunnen av
  • liker å jobbe med fotografi som en kreativ uttrykksform
  • ønsker å eksperimentere, leke og utfordre nysgjerrigheten

Fotografer i verdens vakreste øyrike og bli med på øyhopping i eventyrlige Helgeland.

Bildet er fjernet.

Vi utforsker de ulike genrene som landskap, arkitektur, portrett og dokumentar og kunst. Jobber både digitalt og analogt, kreativ frihet har alltid hatt en stor plass på Lofoten folkehøgskole.

Vårt viktigste klasserom er ute, og vi drar mye på tur- både dagsturer og overnattingsturer (sover inne). Ikke minst er havkajakk en spennende og ny opplevelse for de fleste, ta en titt på denne filmen: Første tur ut i havkajakk. Og vil du lære å klatre kan du f.eks velge brattkurs som valgfag.

På denne linja får du utfolde deg og prøve ut fotografiets mange uttrykksformer. Kursene tar deg med på stegene i en kreativ prosess fra idé til ferdige bilder og filmer. Du lærer å jobbe med ulike teknikker, og får full opplæring i photoshop og i tradisjonelt mørkerom sarbeid.

Gjennom året får du møte en rekke gjestelærere som er blant de beste på sine fagfelt.

Skolen har flotte og velutstyrte lokaller- stort mørkerom, proft studio og kraftig nettverk med iMacer og alltid oppgradert programvare.

LES MER OM LINJA PÅ VÅR HJEMMESIDE >>>

BESØK VÅRT INSPIRASJONSGALLERI >>>

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.