Nøkkelinformasjon

Om studiet

Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Linja er for nybegynnere til viderekommende.

Deilig gjærbakst og flotte kaker!

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker! 

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:

  • gjærbakst
  • rørte- og piskede deiger
  • småkaker
  • festkaker
  • marsipanarbeid
  • sjokolade

Du vil få små og store utfordringer underveis, samt spennende prosjektoppgaver. Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen.Dette er et praktisk fag og mye av undervisningen vil foregå på kjøkken i form av praktisk arbeid.

Studietur til Paris og Brussel blir gjennomført våren 2026, ved deltakelse på halvtårskurs høst blir det derfor ikke noe studietur utenlands.

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor -så velger du en av disse linjene i tillegg: Fokus Asia & Japan - Action & Adventure - Backpack Foto Asia - Norwegian Culture Food & Language - Multisport - Vocal & Performance - Tasty Food - Golf - Fokus Europa

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 15. november hvert år.