Friluftsliv favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Velkommen til vår Basecamp på Harstad Folkehøgskole! Her ligger vi rett i hjertet av en av Nord-Norges mest varierte og imponerende regioner for spennende og utfordrende friluftsliv.

Hos oss kan du kombinere bymiljø og store naturopplevelser på samme skole.

Selve området rundt byen har veldig gode turer å by på, både ved hav og i skog, samt høyfjellsområder og spenstige alpine fjell. Om vinteren kan man dra i Sollifjellet alpintsenter 15 minutter kjøring fra skolen. I utkanten av byens midtpunkt ligger Folkeparken, med milevis av preparerte skiløyper. Vi har en fantastisk skjærgård. Derfor starter høsten med kajakk våtkortkurs.

I en radius av en til tre timer fra skolen har vi mye spenstig å by på.Østover finner du Ofoten med skianlegget i Narvik, og det store anlegget Riksgrensen i Sverige. Vestover ligger fantastiske Lofoten og Vesterålen med mengder av aktiviteter i fjellene, på og ved havet. Nordover har vi Troms innland med Dividalen Nasjonalpark og Polar Park der du vil få nære opplevelser med Ulv, Gaupe og de andre store skogsdyrene våre. Videre har vi Senja, Norges nest største øy. En skjult perle med dramatisk landskap, fjell, fiske og spekkhuggersafari som tar pusten fra deg.

Fullmåne skitur i en gnistrende verden av sølv og blått. Havfiske, isfiske og seiltur. Vintersurfing, vinterkite kurs, grottevandring og isklatring! Hva med innføring I hundekjøring? 

Ut i april starter nattelyset I nord for alvor, og døgnet vil ingen ende ta med de opplevelsene det gir med turer under en flammende Nord-Norsk nattesol.

Mulighetene er mange, og vi vil at du skal ta dine ønsker med deg til oss, for her er det rom for ønskeliste! 

Her får du opplevelser for livet!