Nøkkelinformasjon

Om studiet

Er du en «foodie», med lidenskap for god mat og drikke? Lurer du kanskje på en framtid innen den mangfoldige matbransjen? Da vil denne linja falle i smak! 3 ukers matreise med tog til Italia!

På Mat & Barista-linja får du utvikle ferdighetene og kunnskapene dine innen alt fra eksotiske retter til kaffekunst og annen god drikke.

Du vil få lære å lage mat fra inn- og utland, 4-stjerners middag og smakfulle mocktails. Du får også prøve deg på dumpster diving, kitchen take-over, og bli med å arrangere temakafé.

Vi boltrer oss i ingredienser, benytter mest mulig lokale råvarer og produkter, og høster selv godsaker som Bømlo har å by på. Deretter tester vi ut nye mattrender og lager mat som passer et studentbudsjett.

3 ukers interrailtur til Italia blir et av de virkelig store høydepunktene. Underveis får du også oppleve Tyskland og Sveits, og smake på noen av Europas mange matopplevelser. Under oppholdet vårt i Italia blir vi ekstra godt kjent med den italienske matkulturen og gjestfriheten.

Et år med oss er ikke bare nyttig for å briljere på kjøkkenet for familie og venner. Opplevelsene, kunnskapene og ferdighetene du opparbeider deg kommer vel så godt med dersom du er litt fristet av de mange utdannings- og jobbmulighetene som finnes innen mat og drikke.

Her vil du få:

  • Innblikk i livet som kokk, barista og bartender
  • Lære om, og lage mat fra ulike verdensdeler og hverdagen på kjøkkenet
  • Baristakurs, bartenderkurs, opplæring i ølbrygging og italiensk matlagingskurs
  • Kunnskap om næringsrik hybelmat, bærekraftig og trygg matproduksjon
  • Mye variert og praktisk undervisning
  • Roadtrip på Vestlandet med ekskursjoner til ulike matprodusenter

Buon appetito!

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 15. november hvert år.