Afrika Mangfold favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Fokus på kulturmangfold, naturmangfold, Afrikas historie og solidaritetsarbeid.


Kulturmangfold, menneskemøter og solidaritetsarbeid. Dette er blant hovedingrediensene på linjen Afrika Mangfold. Du vil også sitte igjen med en solid dose afrikansk kultur; dans og trommer, dyre- og planteliv, og en innføring i swahili.

I reisemålstimene vil vi spesielt fokusere på øst-Afrika, som er den delen av det afrikanske kontinentet. Gjennom møter med afrikanske innvandrere i Norge, forbereder vi oss på kulturforskjellene som venter. Vi skal også engasjere oss i frivillighetsarbeid i nærområdet. Afrika er demokrati, fattigdom, økonomisk vekst, urettferdighet, og mye, mye mer. Vi vil sette disse temaene på dagsorden, og plassere dem inn i både et aktuelt og et globalt perspektiv.

På vårparten får du tilbud om en reise til Kenya og Tanzania, hvor du vil få oppleve hverdag både i byer og på landsbygda. Afrika er selvfølgelig det du får presentert i media - men det er også ufattelig mye mer. Kan hende vil du la deg overraske, møte latter og raushet blant dem som har minst. Du vil oppleve, lære av og bli kjent med lokalbefolkning, oppleve safari i Ngorongoro og Serengeti, og strandliv på Zanzibar.

Du vil få valget om å bestige Kilimanjaro underveis i den lange reisen til Kenya-Tanzania. 

Besøk linjens hjemmeside.

Har du spørsmål?

Ikke nøl med å kontakte linjeansvarlig, ato [at] alesundfhs [dot] no (Ato Owusu-Addo).

For utfyllende informasjon om kostnader - les mer her.