Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
FagskolegradStudiepoeng
60.00Studieform
Nettstudium, nettstøttet, samlingsbasertStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilOppstartsdato
HøstGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudiet Sterilforsyningsteknikk og smittevern både som stedbasert og nettbasert med samlinger, fagkoder FHH57D (Stedbasert) / FHH57N (nettbasert) – tilsvarende 60 studiepoeng.
Videreutdanning i sterilforsyningsteknikk og smittevern har hovedfokus på smittevern. Dette kommer til uttrykk gjennom de fagområder som tas opp under utdanningen.
Undervisningsopplegg
Utdanningen skal kvalifisere yrkesutøverne til å beherske renhold og spesialrenhold av lokaler, instrument og utstyr, og gjennom dette også ha kompetanse i hvordan smitteveier kan brytes og smittespredning hindres. Utdanningen krever at kandidatene forstår verdien av teamarbeid og også egen funksjon i det pasientrettede arbeidet.
Organisering
Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudium Sterilforsyningsteknikk og smittevern både som stedbasert og nettbasert med samlinger.
Stedbasert
For de som bor i Stavanger og omegn - 1 undervisningsdag i uken på skolen her i Stavanger, samt 3 dager ved oppstart av nye emner. Krav om minimum 80% oppmøte på hvert emne. Det vil bli avsluttende vurderinger etter hvert emne (prosjektoppgave) og en avsluttende eksamen med individuell muntlig høring på siste emne.
- Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og oppvekstfagene
- Emne 2: Hygiene og smittevern
- Emne 3: Rengjøring og desinfeksjon
- Emne 4: Sterilisering
- Emne 5: Praksis - varighet 10 uker
- Emne 6: Fordypning
Nettbasert
Du kan enten delta på samlinger på skolen her i Stavanger eller du kan følge via PC (direkte eller i ettertid). Samlinger er ca. hver 4. uke. Resten vil være nettbasert opplæring, der studentene bl.a. får individuell veiledning. Alle emner har avsluttende eksamen.
- Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og oppvekstfagene
- Emne 2: Hygiene og smittevern
- Emne 3: Rengjøring og desinfeksjon
- Emne 4: Sterilisering
- Emne 5: Praksis - varighet 10 uker
- Emne 6: Fordypning
Praksis
Praksis er en obligatorisk del av studietiden og en viktig metode for å oppnå læreplanens målsettinger. Studentens praksis på 10 uker kan tas på ekstern praksisplass eller på egen arbeidsplass innen relevant fagområde.
Faglærer følger studenten opp i praksis med veiledning, mål og evalueringssamtaler.
Læringsportal
Studentene vil få god innføring i skolens læringsportal It’s Learning.
Du finner mer informasjon om studiet i studieplanen. Studieplanen er for tiden under revisjon, ny plan blir lagt ut så snart den er ferdig.
Opptakskrav
Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon
Bestått videregående opplæring fra Helse og oppvekstfag (tidligere helse- og sosialfag) med fagbrev som helsefagarbeider, hjelpepleier, omsorgsarbeider, tannhelsesekretær, ambulansearbeider, helsesekretær eller renholdsoperatør. En kan også bli realkompetanse vurdert.