Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
FagskolegradStudiepoeng
60.00Studieform
Undervisning ved lærestedetStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilOppstartsdato
HøstGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Utdanningen er en fordypning i fagretningen Helse.
Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudier Psykisk helsearbeid og rusarbeid både som stedbasert og nettbasert med samlinger, fagkoder FHH14D (stedbasert) / FHH58N (nettbasert) – tilsvarende 60 studiepoeng.
Her lærer du mer om sykdomslære i forhold til psykiatri og rus. Du får ny kunnskap om behandlingstiltak og forebygging.
Undervisningsopplegg
Videreutdanning i Psykisk helsearbeid og rusarbeid skal utdanne reflekterte yrkesutøvere som med høy yrkesetisk forståelse tar initiativ til, organiserer og setter i gang tiltak i samarbeid med pasienter, deres pårørende, frivillige medarbeidere og andre yrkesgrupper innenfor helse- og omsorgssektoren.
Å legge vekt på kultur, aktivitet og trivsel som helt sentrale og grunnleggende elementer i et helhetlig omsorgstilbud. Utøverne av helsetjenestene skal kunne veilede og motivere til læring og endring som gir mestring, livslyst og mot til å møte utfordringer.
Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudier Psykisk helsearbeid og rusarbeid både som stedbasert og nettbasert,
Stedbasert
For de som bor i Stavanger og omegn - 1 undervisningsdag i uken på skolen her i Stavanger, samt en 3 dagers samling ved oppstart av nye emner. Krav om minimum 80% oppmøte på hvert emne. Det vil bli avsluttende vurderinger etter hvert emne (prosjektoppgave) og en avsluttende eksamen med individuell muntlig høring på siste emne.
- Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og oppvekstfagene
- Emne 2: Helsefremmende og forebyggende
- Emne 3: Fagspesifikk kunnskap om brukergruppene
- Praksis: Varighet 10 uker
- Emne 4: Behandlingstiltak, oppfølging og koordinering
- Emne 5: Fordypning
Nettbasert
Du kan enten delta på samlinger på skolen her i Stavanger eller du kan følge via PC (direkte eller i ettertid). Samlinger er ca. hver 4. uke. Resten vil være nettbasert opplæring, der studentene bl.a. får individuell veiledning. Alle emner har avsluttende eksamen.
- Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og oppvekstfagene
- Emne 2: Helsefremmende og forebyggende arbeid
- Emne 3: Fagspesifikk kunnskap om brukergruppene
- Emne 4: Behandlingstiltak, oppfølging og koordinering
- Emne 5: Praksis - varighet 10 uker
- Emne 6: Fordypning
Praksis
Praksis er en obligatorisk del av studietiden og en viktig metode for å oppnå læreplanens målsettinger. Studentens praksis på 10 uker kan tas på ekstern praksisplass eller på egen arbeidsplass innen relevant fagområde.
Faglærer følger studenten opp i praksis med veiledning, mål og evalueringssamtaler.
Læringsportal
Studentene vil få god innføring i skolens læringsportal It’s Learning.
Du finner mer informasjon om studiet i studieplanen. Studieplanen er for tiden under revisjon, ny plan blir lagt ut så snart den er ferdig.
Opptakskrav
Bestått videregående opplæring fra Helse og oppvekstfag (tidligere helse- og sosialfag) med fagbrev som helsefagarbeider, hjelpepleier, ambulansearbeider, omsorgsarbeider eller barne- og ungdomsarbeider. En kan også bli realkompetanse vurdert.