Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Grimstad

Nivå

Fagskole

Studiepoeng

30.0

Semester

2

Kostnader

Offentlig finansiert

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Deltid

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Innføring av helseteknologi i helse- og omsorgstjenesten krever kompetanse og fører til at helsepersonell får en ny og utvidet rolle.

Videreutdanningen skal gi studenten en spisskompetanse innen helseteknologi for å vurdere, iverksette og evaluere velferdsteknologiske løsninger.

Studiet gir en helhetsforståelse av hvordan velferdsteknologi som tiltak henger sammen med organisering av tjenestene, og hvordan det kan bidra til mer effektiv bruk av ressurser i helse- og omsorgstjenesten for å opprettholde god kvalitet i tjenestene.

Undervisningsopplegg

Nettsamling i videokonferanse

Den lærerstyrte undervisningen foregår gjennom videokonferanser i sanntid. Nettsamlingene er basert på at studentene har orientert seg i fagstoffet knyttet til temaet før samlingene. Samlingene er preget av teoretisk underbygning og praktisk anvendelse av temaene. Studentene veksler mellom digitalt klasserom, hvor alle studentene ser og kan samtale med hverandre og faglærer samtidig, og smågrupper, hvor studentene ser og kan samtale med medlemmene av gruppen. Læreren kan kople seg inn i gruppene etter ønske og behov.

Opptak av nettsamlingene

Det gjøres opptak av hver nettsamling i videokonferanse, som legges ut på læringsplattformen, unntatt aktivitet som foregår i grupperom. Opptakene er tilgjengelig for studentene gjennom hele utdanningen, og kan avspilles så mange ganger som studentene ønsker.

Gruppearbeid i nettsamlingene

Flere ganger i løpet av en nettsamling deles studentene inn i grupper, hvor de løser oppgaver, diskuterer og reflekterer over temaet. Deretter hentes de inn i det digitale klasserommet igjen av læreren, som løfter frem løsningsalternativ, diskusjonspunkter og refleksjoner fra studentene.

Selvstudium

Selvstudium er den tiden studenten må beregne å bruke på å lese pensumlitteratur, arbeidskrav, studiekrav og hovedprosjekt. Det forventes også at studenten setter seg inn i temaer og fagstoff i forkant av nettsamlinger og setter av tid til å bearbeide fagstoffet i etterkant av undervisning.

Forelesning/lærerstyrt undervisning

Ved lærerstyrt undervisning aktiviseres studenten i det digitale klasserommet eller under ledelse av faglærer. Faglærer velger aktuelle læringsaktivitet for å oppnå beskrevet læringsutbytte i de forskjellige emnene. Dette kan være forelesninger som kombineres med individuelt arbeid, gruppearbeid, samarbeidslæring og faglige diskusjoner.

Veiledning

Gjennom studiet får studentene veiledning og oppfølging både individuelt og gruppevis. Veiledning underveis i arbeid med arbeidskrav og studiekrav skal bidra til læring. Veiledning blir gitt muntlig og skriftlig, via digital læringsplattform. Veiledningen skal bidra til at studentene ser sammenheng mellom teori og praksis og styrker studentens refleksjon i eget arbeid.

Egenrefleksjon

Ved slutten av hvert emne skal studenten skrive et refleksjonsnotat om eget læringsutbytte som leveres i arbeidsmappen for det enkelte emne.

Arbeidskrav

I hvert emne arbeider studentene med arbeidskrav. Arbeidskrav benyttes både som arbeids, lærings- og vurderingsform. Arbeidskravene er praksisnære, bygger på hverandre slik at de ulike tema det arbeides med kan videreføres og videreutvikles. Hensikten er at studenten skal oppleve sammenheng og helhet i læringsprosessen og at det bidrar til læringsprogresjon. Arbeidskravene kan være muntlige, skriftlige, praktiske, eller en kombinasjon av dette. Det gis muntlig eller skriftlig veiledning og vurdering. Studentens egen vurdering av faglige og etiske problemstillinger samt læringsutbytte vektlegges i veiledning. Arbeidskravenes innhold og omfang spesifiseres i fremdriftsplaner som utgis av faglærer.

Læringsgrupper

Studentene deles inn i læringsgrupper. Studentene jobber sammen mellom nettsamlingene. Deltakelsen i læringsgruppene er viktig for å skape et læringsfellesskap, som bidrar til engasjement og forankring.

Opptakskrav

Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon

a) Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev fra studieretning for helse- og oppvekstfag, med fagbrev som:  

  •  Helsefagarbeider
  • hjelpepleier
  • Omsorgsarbeider
  • Barne- og ungdomsarbeider
  • Ambulansearbeider
  • Portør

Søkere må vedlegge autorisasjonsbevis ved søknad om opptak til studiet.   

 b) Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve i løpet av første semester i opptaksåret.   

c) Søkere som ikke oppfyller a eller b, og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse  

Opptaksinformasjon

Søknad sendes på Samordna opptak. 

Karrieremuligheter

Fagskoleutdanning i Helseteknologi gir en spisskompetanse i forståelse og bruk av velferdsteknologi med vekt på bruker og pårørendes behov og ressurser. Du vil kunne bidra som ressurs inn i både utprøvingsprosjekter og daglig drift av velferdsteknologiske løsninger, og du vil også kunne bidra med opplæring og koordinering knyttet til bruk av teknologien.

Kvalifikasjon/tittel

Helseteknologi

Alle utdanninger innen