Nøkkelinformasjon
Nivå
Høyere fagskolegradStudiepoeng
60.0Semester
Kostnader
Studieavgift: kr 800,- per skoleår.
Studieform
Nett- og samlingsbasert, samlingsbasertStudietempo
DeltidSøknadsfrist
LøpendeOppstartsdato
HøstGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Ansatte i helse- og omsorgstjenester møter stadig sykere pasienter og beboere, og arbeidsoppgavene endrer seg raskt. Studiet Spesialisering innen klinisk helsefagarbeid vil gi en høyere fagskolegrad til deg som allerede har en fagskolegrad innen helsefag.
Ved å øke din somatiske kompetanse kan du raskt tilpasse deg nye og endrede arbeidsoppgaver, samtidig som krav til pasientsikkerhet og effektivitet blir ivaretatt. Dette vil gi samfunnet muligheter til å omorganisere arbeidsoppgaver for å ivareta en bærekraftig helsetjeneste.
Målgruppen for dette studiet er helsearbeidere i kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten med en tidligere fagskolegrad. Studiet er samlingsbasert med digitale og fysiske samlinger.
Undervisningsopplegg
Studiet består av seks emner i tillegg til hospitering og hovedprosjekt.
Følgende emner inngår i studiet:
- Anatomi, fysiologi og sykdomslære
- Klinisk observasjons-, vurderings- og handlingskompetanse
- Medisinske prosedyrer
- Medikamenthåndtering, dokumentasjon og hjemmeoppfølging
- Instruktør- og veiledningskompetanse
- Hovedprosjekt
Det vil i tillegg bli avholdt et digitalt obligatorisk forkurs i hygiene og smittevern.
Studiet omhandler kommunikasjon med bruker, pårørende og kollegaer på tvers av yrkesretninger. Strukturert kommunikasjon, brukermedvirkning og etiske verdier og holdninger er begreper man møter i dette studieløpet. I tillegg skal studenten styrke sin kompetanse innenfor anatomi, fysiologi, sykdomslære, observasjoner og vurderinger. Studiet vil gi deg som helsepersonell trening i ulike medisinske prosedyrer, og vil gi deg instruktør- og veiledningskompetanse. De fysiske samlingene har stort fokus på simuleringsbasert trening.
Opptakskrav
Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon
For å søke dette studiet må du ha bestått en fagskolegrad innen helsefag.
Grunnlaget for opptak er:
Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål og autorisasjon fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole. I tillegg kreves det at søker har bestått fagskoleutdanning innen helsefag på 60 studiepoeng.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Godkjente fagbrev
Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål og autorisasjon som
- Helsefagarbeider
- Hjelpepleier
- Omsorgsarbeider
- Portør
- Ambulansefagarbeider
- Helsesekretær med to års relevant praksis
Karrieremuligheter
Utdanningen gir deg kompetanse som er etterspurt i både kommune- og spesialisthelsetjeneste. Uansett arbeidssted vil økt kunnskap gi deg en mer interessant arbeidshverdag og mestre krevende arbeidsoppgaver på en bedre måte. Dette vil gjøre deg til en attraktiv arbeidstaker og en ressursperson på din arbeidsplass.