Fakta
Informasjon oppdatert
.
Om studiet
Omstillingen til sirkulær økonomi innebærer bl.a. endringer i design, produksjon, valg av produksjonsmetoder og logistikk. En reell overgang vil derfor kreve at selskaper som snur om på etablerte måter å gjøre ting på, både når det gjelder forretningsmodeller, teknologi og kompetanseutvikling. Kurset tar for seg incentiver, reguleringer og rammebetingelser som fremmer og hemmer overgang til sirkulær økonomi.
Overgang til en sirkulær økonomi er et viktig virkemiddel i omstillingen av Norge til et bærekraftig samfunn. Sentralt i sirkulærøkonomien er avfalls- og gjenvinningsbransjen og deres oppstrømskunder. Omstillingen til sirkulær økonomi innebærer bl.a. endringer i design, produksjon, valg av produksjonsmetoder og logistikk. I en sirkulær økonomi bør produktene vare så lenge som mulig, repareres, oppgraderes og i større grad brukes om igjen. En reell overgang vil derfor kreve at selskaper som snur om på etablerte måter å gjøre ting på, både når det gjelder forretningsmodeller, teknologi og kompetanseutvikling.
Temaer i kurset:
- Hvilke insentiver og reguleringer EU bidrar med for å styrke overgang til sirkulærøkonomi i i bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen
- Hvilke reguleringer og rammebetingelser som fremmer og hemmer overgang til sirkulær økonomi
- Å gjøre tolkninger av nasjonale og internasjonale regelverk relatert til ombruk og gjenvinning av materialer
- Å utnytte regelverk og reguleringer for å få til ombruk og materialgjenvinning
- Hvordan rammebetingelser og reguleringer påvirker omstilling til en sirkulær økonomi
- Hvilke reguleringer som bør endres for å muliggjøre grønn omstilling
Undervisningsopplegg
Opptakskrav
Opptaksinformasjon
https://www.bi.no/studier-og-kurs/kurs/executive-short-courses/sirkulare-forretningsmodeller/