Fakta

Sted:
Campus Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Oppstart: Høst
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Handelshøyskolen BI

19. september 2023.

Om studiet

Har du lyst å jobbe med kunstnere, artister og andre kreative mennesker? I dette studiet lærer du det du trenger for å jobbe som prosjektleder, markedsfører eller manager i kreative bransjer som film, musikk, spill, litteratur eller scenekunst.

Kreativ næring er en samlebetegnelse på bransjer som formidler og uttrykker kunst og kultur, som eksempelvis musikk, festivaler, teater, film og TV, spill, litteratur og design. Det er en næring i kontinuerlig vekst og utvikling, og som er viktig for både enkeltmennesker og samfunn. I tillegg til å skape kunst-, kultur- og underholdningsopplevelser, spiller næringen en viktig rolle i samfunnsdebatten. Den er derfor verdiskapende på mange måter og har økonomisk påvirkning på lokalt, nasjonalt og globalt nivå. Studiet gir deg innsikt i sentrale sider ved kreativ næring, oversikt over hvordan de forskjellige bransjene fungerer og hva som skal til for å lykkes med dem.

Gjennom ledelse, organisering og strategi vil du kunne hjelpe artister og kreative mennesker til å realisere sitt fulle potensial. Samtidig vil du lære teorier som gir deg en dypere forståelse for hva som skal til for å lykkes i disse bransjene. Studiet er tett på kultur- og underholdningsbyen Oslo, og du får møte mange viktige aktører i de kreative bransjene i løpet av studiet. 

Undervisningsopplegg

Muligheter I studietiden

Som student på Ledelse av kreativ næring får du flere spennende muligheter som kan bidra til en variert og interessant studiehverdag, samtidig som du bygger relevant kompetanse. Sjekk ut dine spennende muligheter:

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet. Usikker på om dette gjelder deg?

Les mer om krav og unntaksregler for våre bachelorstudier her

Videre studier

Mange velger å fortsette videre på BIs anerkjente masterstudier. Tar du bachelor i Ledelse av kreativ næring kan følgende masterstudier være aktuelle for deg:

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Det er også mulig å gå videre til en master ved anerkjente universiteter og høyskoler både I Norge og utlandet.

Karrieremuligheter

Med bransjeinnsikten du opparbeider deg igjennom dette studier blir du en attraktiv kandidat for stillinger på management-siden innenfor hele spekteret av kreative bransjer. Du vil få kompetanse til å jobbe i rekke typer bedrifter, fra store selskaper og organisasjoner til små startups. Etter endt utdanning vil du blant annet kunne jobbe med:

  • Prosjektledelse og produksjonsoppgaver
  • Markedsføring
  • Kommunikasjonsoppgaver og Sosiale medier
  • Finansiering
  • Entreprenørskap

 

Eksempeler på hva tidligere studenter ved studiet nå arbeider som:

  • Bookingagent
  • Head of Marketing
  • Kommunikasjonsrådgiver

Finn ut mer om hva du kan bli med en bachelorgrad i Ledelse av kreativ næring ved å besøke vår nettside – Hva kan jeg bli