Fakta

Sted:
Campus Oslo
Campus Bergen
Campus Stavanger
Campus Trondheim
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Oppstart: Høst
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Handelshøyskolen BI

13. mars 2023.

Om studiet

Kunne du tenke deg å jobbe med eiendom? Etter dette studiet kan du jobbe med boligsalg- men også mennesker, eiendomsforvaltning og byutvikling. Samtidig får du en solid grunnutdanning i økonomi.

Eiendomsmegleren legger til rette for at kjøp og salg av eiendommer skjer på en trygg og effektiv måte. Å være i eiendomsbransjen kan handle om å jobbe med mennesker på et individuelt plan, men det kan også handle om å jobbe med store samfunnsstrukturer. Det er en bransje som holder seg aktuell og som speiler måten vi lever på.

Den økonomiske, sosiale og globale utviklingen påvirker eiendomsbransjens muligheter og utfordringer. Bærekraftighet, innovasjon i finansieringsmodeller og stadig høyere kompetansebehov, er eksempler på noen av dagens trender. I tillegg til eiendomsfagene vil du også få en solid faglig plattform innen økonomi og jus, som åpner opp for flere muligheter, og gjør at du kan jobbe innen andre bransjer enn eiendomsmegling.

Studiets oppbygging

Muligheter I studietiden

Som student på Eiendomsmegling, jus og økonomi får du flere spennende muligheter som kan bidra til en variert og interessant studiehverdag, samtidig som du bygger relevant kompetanse. Sjekk ut dine spennende muligheter:

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og et minimum antall konkurransepoeng på 35 for å kvalifisere for dette studiet.

Vi har begrenset antall plasser på noen av våre studier ved campus Bergen Vi opererer derfor med prioritert poenggrense på 44 poeng på dette studiet ved campus Bergen.

Les mer om krav og unntaksregler for våre bachelorstudier her

Videre studier

Mange velger å fortsette videre på BIs anerkjente masterstudier. Tar du bachelor i Eiendomsmegling, Jus og Økonomi kan følgende masterstudier være aktuelle for deg:

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Det er også mulig å gå videre til en master ved anerkjente universiteter og høyskoler både I Norge og utlandet.

Karrieremuligheter

For å kunne kalle seg en eiendomsmegler er det lovpålagt med høyere utdanning i eiendomsmegling, og du må ha to år med praktisk erfaring. Med en bachelor i eiendomsmegling, jus og økonomi fra BI oppfyller du de formelle utdanningskravene du treger, og du har mulighet til å jobbe som eiendomsmeglerfullmektig for å få den relevante erfaringen.

Det er også muligheter for å få andre type stillinger innenfor eiendom, men også arbeidet innenfor andre bransjer som eiendomsutvikling, eiendomsforvaltning, bank og offentlig forvaltning.

Finn ut mer om hva du kan bli med denne bachelorgraden ved å besøke vår nettside – Hva kan jeg bli

Alle utdanninger innen