Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Campus Oslo

Nivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180

Semester

6

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Om studiet

Har du lyst til å jobbe i en kreativ bransje? Dette studiet gir deg en skreddersydd utdanning for spennende jobber på felt som musikk, film, design, spill, litteratur, scenekunst, visuell kunst og mye mer.

Kreativ næring er i vekst og skaper verdier for enkeltmennesker og for samfunnet. Næringen skaper kunst-, kultur- og underholdningsopplevelser samtidig som den har en betydelig økonomisk verdi. Studiet gir deg innsikt i sentrale sider ved kreativ næring. Du lærer:

 • Bransjekunnskap. Få en bred forståelse av den kreative næringen ved å lære om de forskjellige bransjene, slik som musikk, teater, litteratur, kunst, film, TV og design.
 • Ledelse. Hjelp artister og kreative mennesker til å realisere sitt fulle potensial gjennom god ledelse og organisering.
 • Markedsføring. Opplevelsen skapes i møtet med publikum. Finn et publikum og marked både for det kommersielle, populære og for det smale, ikke-kommersielle.
 • Digitalisering. Forstå hva digitalisering betyr, og hvordan man kan bruke analyse av big data og de siste verktøyene for å fremme de kreative bransjene.
 • Finansiering. Sørg for at kreative prosjekter faktisk blir realisert, ved hjelp av tradisjonell finansiering eller crowdfunding.
 • Jus. Forstå det opphavsrettslige grunnlaget for økonomien i kreativ næring og vit hvordan du skal forholde deg til det.

Undervisningsopplegg

I studiet får du mulighet til å øve deg i praksis ved å gjennomføre et event sammen med klassen, og ved å starte egen bedrift. Samtidig vil du lære teorier som hjelper deg med å få en overordnet forståelse av hvordan disse spesielle bransjene fungerer.

Studiet er tett på kultur- og underholdningsbyen Oslo. Du får møte mange av de viktigste aktørene i de kreative bransjene i løpet av studiet.

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet. Usikker på om dette gjelder deg?

Les mer om krav og unntaksregler for våre bachelorstudier her

Muligheter i studietiden

Du har flere muligheter som student på Creative Industries Management. Hvis du kan tenke deg å studere i utlandet, kan du ta utveksling i et semester. Har du mer lyst på konkret arbeidserfaring kan du ta et internship hos en bedrift.

Les mer om vårt utvekslingstilbud

Les mer om internship

Videre studier

Flere velger å gå videre på BI sine masterstudier etter endt studie for å stå enda bedre rustet i et krevende arbeidsmarked. Du kan velge:

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Kontakt msc@bi.no for mer informasjon.

Det er også mulig å gå videre til en master ved et utenlandsk universitet. En bachelorgrad fra BI er internasjonalt anerkjent og kvalifiserer til opptak på ledende handelshøyskoler over hele verden.

Karrieremuligheter

Kreativ næring trenger folk med økonomisk og administrativ kompetanse som kan dekke et bredt spekter av oppgaver. Du vil få kompetanse til å jobbe i rekke typer bedrifter, fra store selskaper og organisasjoner til små startups. Etter endt utdanning vil du blant annet kunne jobbe med:

 • Prosjektledelse og produksjonsoppgaver. Hjelp til med å strukturere kreative prosjekter for å sikre framdrift og suksessfull realisering.
 • Markedsføring. Analyser markedene, lag kampanjer og bidra med nye ideer for å promotere kreative produkter og tjenester.
 • Kommunikasjonsoppgaver og sosiale medier. Jobb med å styre kreative virksomheters tilstedeværelse på tradisjonelle og nye medier.
 • Finansiering. Bruk din økonomiske kunnskap til å hjelpe finansering av kreative prosjekter og virksomheter.
 • Entreprenørskap. Start din egen virksomhet eller bidra til kreativ innovasjon innenfor etablerte selskaper og institusjoner.

Over hele verden tar også andre bransjer i bruk innsikt og erfaringer fra kreative næring. Kompetansen din vil derfor være bredt anvendbar.

Studiet gir deg også et godt grunnlag for etter hvert å kvalifisere deg til mer overordnede lederoppgaver.