Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Skien

Nivå

Annen utdanning

Kostnader

17800

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Deltid

Søknadsfrist

12. august

Oppstartsdato

19. august

Om studiet

Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan? Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse. AOF Norge tilbyr fagbrevkurs som gir deg den nødvendige teoretiske kunnskapen innenfor ditt fagfelt.

Med et fagbrev vil du bli mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Det gir også et kvalitetsstempel på din kompetanse som stadig flere arbeidsgivere krever.

For å få fagbrev må du bestå en teoretisk eksamen, dokumentere 5 års arbeidserfaring til fylkeskommunen, og deretter bestå en praktisk fagprøve. Din erfaring og kompetanse blir verdsatt i undervisningen som en del av undervisningsmetoden. Når du har bestått den avsluttende fagprøve og mottatt fagbrevet, vil din kompetanse være hevet betraktelig. Du kan også oppleve større trygghet og selvstendighet i jobben din og forvente høyere lønn, med din dokumenterte kompetanse. 

Fagbrevkursene hos AOF er spesielt tilrettelagt voksne.

Studiets oppbygging

Opplæringen gis ved tradisjonell klasseromsundervisning. I tillegg benytter vi læringsplattformen Acampus hvor lærerne legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. Dette betyr at dersom du av ulike årsaker ikke alltid har anledning til å delta i undervisningen, kan du likevel ha god oversikt over hva som foregår i klasserommet og kan kommunisere med lærer. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen.   

Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen. 

Kurset har kurskvelder fra kl 17-21 på ca annenhver torsdag.

Dersom kurset ikke blir fulltegnet vil du kunne overføres til et kurs med digitalt klasserom, på denne måten er vi tryggere på at kurset du har søkt gjennomføres til avtalt tid. Primært ønsker vi at dette blir klasseromskurs.

Digitalt klasserom har også sine fordeler, du følger undervisningen fra din egen PC til faste tider. Det gjøres opptak av undervisningen, noe som gjør du kan få sett økten selv om du ikke fikk vært til stede i undervisningen den dagen. Du slipper også å reise til kursstedet.

Undervisningsopplegg

Service- og administrasjonsfaget er en komprimert utdanning for voksne. Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne. 

Kjerneelementer:

Lønnsemd og utvikling
Kjerneelementet lønnsemd og utvikling handlar om korleis ulike faktorar kan bidra til høgare effektivitet, kvalitet og lønnsemd i verksemda. Det handlar òg om å følgje regelverk for arbeidslivet og for helse, miljø og sikkerheit. Vidare handlar kjerneelementet om å oppfylle miljøkrav og bruke ressursar effektivt.

Organisasjon og verksemdstøtte
Kjerneelementet organisasjon og verksemdstøtte handlar om å planleggje, organisere, leggje til rette for og utføre oppgåver som støttar styring og drift av verksemder. Kjerneelementet inneber å forstå og arbeide etter måla og kjerneoppgåvene til verksemda. Vidare handlar kjerneelementet om korleis organiseringa av verksemda påverkar drift og arbeidsoppgåver.

Kommunikasjon og service
Kjerneelementet kommunikasjon og service handlar om å gjere administrative prosessar stadig betre og meir brukarvennlege. Kjerneelementet inneber å tilpasse kommunikasjonen og servicen til brukarar internt og eksternt og om å representere verksemda.

Opptakskrav

Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 3–5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.

Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Fagopplæringskontoret i fylkeskommunen godkjenner praksis.

Læringsutbytte

  • presentere kjerneoppgåvene, organiseringa, strategiane og måla til verksemda

  • planleggje og koordinere ulike marknadsførings- og profileringsaktivitetar

  • gjere greie for og bruke dei interne og eksterne kommunikasjonskanalane til verksemda

  • bruke systema og programvarene til verksemda og rettleie andre i å bruke dei

  • utarbeide dokument og informasjonsmateriell i tråd med den grafiske profilen til verksemda

  • gjere greie for regelverk som gjeld personvern, og følgje rutinane verksemda har for å samle inn, behandle og lagre informasjon

  • reflektere over etiske dilemma knytte til personvern og behov for openheit

  • hente inn, omarbeide og presentere relevant informasjon for avgjerdstakarar i verksemda

  • hente inn tilbod og handle varer og tenester etter gjeldande regelverk, rutinar og miljøkrav i verksemda

  • utføre oppgåver som har med budsjett og økonomi å gjere, og drøfte samanhengar mellom budsjett, rekneskap og økonomiske nøkkeltal

  • gjere greie for og utføre administrative oppgåver knytte til personalarbeid

  • planleggje og gjennomføre møter og arrangement, og vurdere korleis kostnader og miljø- og klimaomsyn skal vektleggast i prosessen

  • forstå og gjere greie for korleis kulturforskjellar kan påverke ulike arbeidssituasjonar, og ta omsyn til dette i møte med kollegaer, kundar og brukarar

  • tilpasse kommunikasjonen og utøvinga av servicerolla i ulike arbeidssituasjonar

  • drøfte korleis medbestemming blir organisert og praktisert i verksemda, og presentere oppgåver knytte til organiseringa og praktiseringa av medbestemming

  • vurdere og foreslå tiltak som kan betre og effektivisere administrative arbeidsoppgåver i verksemda

  • gjere greie for og følgje lov- og regelverk og interne rutinar i ulike arbeidssituasjonar

  • reflektere over kva krav og forventningar som blir stilte til eit likeverdig og inkluderande arbeidsfellesskap

  • reflektere over etiske retningslinjer og verdiar i verksemda og arbeide i tråd med desse

  • arbeide etter regelverk og avtalar som regulerer arbeidsforholdet i faget, og gjere greie for pliktene og rettane til arbeidsgivaren og arbeidstakaren

  • gjere greie for ulike område innanfor helse, miljø og sikkerheit og for korleis tiltak og organisering i verksemda, og eigen medverknad, påverkar arbeidsmiljøet

  • gjennomføre arbeidsoppgåver på ein ergonomisk tilpassa måte

  • gjere greie for beredskapsplanane i verksemda og for eiga rolle i konflikt- og nødssituasjonar