Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Nivå

Annen utdanning

Kostnader

10900

Studieform

Nettstudium

Søknadsfrist

Løpende

Oppstartsdato

Fleksibel oppstart

Om studiet

Dette kurset passer for deg som har fullført grunnskolen og skal ha historie studiekompetanse for å kvalifisere deg til høyere utdanning. Dersom du skal forbedre karakteren i historie på Vg3 nivå, kan du følge dette kurset. Oppstart: Du får tilgang i ett år fra den dagen du melder deg på.

Historie er et opplevelsesfag som vekker glede og interesse og stimulerer til engasjement. Gjennom fordypning i nyere historie, blir vi bevisstgjort i forhold til identitet og tilhørighet. Vår egen tid plasseres i en historisk sammenheng og gir oss muligheter til å forstå oss selv og vår egen virkelighet på en bedre måte. Faget gir innlevelse i vanskelige handlingsvalg og etiske dilemmaer gjennom historiske studier av årsaker til krig, konflikter og folkemord. Samtidig får vi innsyn i hvordan det opp gjennom tidene har vært kamp om demokrati, rettsstat, fred og ikke- voldelige konfliktløsninger. Undervisningen dekker målene i læreplanen for historie VG3.

Historie er en komprimert utdanning for voksne og hovedområdene i faget er:

Historieforståelse og metoder: Hovedområdet historieforståelse og metoder handler om hvordan mennesker tenker forskjellig om fortiden, og hvordan dette kommer til uttrykk i fortellinger og i historiske framstillinger. Hovedområdet handler om hvordan historisk kunnskap blir bygd opp, forstått og vurdert. Kildekritikk, analyse av historiske framstillinger og vurdering av historiske forklaringer vektlegges. Sentralt er også hvordan historikernes valg av emner og problemstillinger endres over tid og ut fra ståsted. Bruk av historie i dagens samfunn og hvordan media påvirker oppfatninger av fortid og nåtid inngår i hovedområdet.

Samfunn og mennesker i tid: Hovedområdet samfunn og mennesker i tid omfatter sentrale historiske fenomener og prosesser og trekker linjer mellom fortid, nåtid og framtid. Ulike perspektiver ved fortiden står i fokus: maktforhold og politikk, sosiale og økonomiske forhold, kultur og tankeliv. I hovedområdet vektlegges kontinuitet og endring i utviklingen av samfunn, og mennesket som aktør i historiske prosesser, både som individ og i gruppe.

Deltakerne skal gjennom opplæringen forberede seg og kvalifisere seg teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener i historie og/eller for å oppnå generell studiekompetanse.