Hvorfor valgte du dette yrket?

– Jeg er egentlig utdannet sykepleier, et yrke jeg valgte fordi jeg er glad i å jobbe med mennesker. Etter hvert fikk jeg lyst til å jobbe med mennesker, men uten at det var pleie og behandling. Jeg ringte rett og slett til Adecco og fortalte at jeg trodde at yrket som konsulent kunne passe meg perfekt. Jeg var gjennom intervjuer og tester og endte med å få fast jobb. 

Image
Konsulent Elise Vikse ser på oppdrag sammen med distriktssjef Mette Hessen
Lenke
Elin Tollevik Garvik
Lisens
1

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

– En arbeidsdag består gjerne av rekruttering fra A til Å, både til kortere og lengre oppdrag. Noen ganger haster det, og vi må snu oss rundt og skaffe kandidater raskt til en kunde som trenger det. 

Jeg bruker mye tid på oppfølging av kunder og medarbeidere. Jeg ringer medarbeiderne våre for å høre hvordan de har det og kartlegger med nye kandidater hva de ønsker å jobbe med. Jeg snakker med kundene og ser hva de trenger fremover, og hvilke kandidater som kan være aktuelle for dem. 

Jeg gjennomfører også salg mot nye kunder, og til de vi allerede har. Derfor veksler dagene mine mellom å være på kontoret, i møter, på telefon og pc, og å være ute og treffe kunder og medarbeidere. Jeg samarbeider også med kollegaer, både her på avdelingen og ellers i landet.

Oppgavene mine kan i tillegg være lønnskjøring, håndtering av sykefravær og andre HR-relaterte oppgaver, så det er veldig variert.

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket?

– Det er ingen konkrete utdanningskrav, og konsulentene her har veldig forskjellig utdanning og erfaring. Men du må være god på å takle stress og kunne ha mange baller i lufta. Det er viktig å være strukturert, for du har et stort ansvar for egen arbeidsdag og oppdrag, og det kan være mye å holde styr på. Du bør være uredd og glad i mennesker. 

Hvem passer ikke dette yrket for?

– Dette yrket passer ikke for de som foretrekker å jobbe for seg selv. Du må være glad i å snakke med mange forskjellige mennesker, både kunder, medarbeidere, kandidater og kolleger. 

Det kan også være noen tøffe samtaler, for vi er arbeidsgiver for mange medarbeidere, og noen ganger må vi ta opp vanskelige ting. Du må ikke være redd for å være direkte, du må kunne ta opp både positive og negative ting. 

Hva liker du best med yrket ditt?

Det er kontakten med så mange forskjellige mennesker. Det er en god følelse å levere til et oppdrag, og ha en kunde som blir fornøyd. Jeg får energi av å se at en medarbeider som har lyst å jobbe, og som mestrer jobben og trives. Jeg liker også når jeg får gode tilbakemeldinger fra kunden. Det er alltid gøy å gi positive tilbakemeldinger til en medarbeider.

Jeg liker også godt å være travel, og å få ting gjort. Det er kjekt at jeg aldri helt vet hvilke utfordringer som venter hver dag. Det gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb.

Hva liker du minst med yrket ditt?

– Det er når det oppstår uforutsette hendelser som vi ikke kan gjøre noe med. For eksempel mangel på kandidater som gjør det vanskelig å løse et oppdrag.

Image
Konsulent Elise Vikse på kontoret i Haugesund
Lenke
Elin Tollevik Garvik
Lisens
1

Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for? 

– Dette er en veldig kjekk jobb for de som er glad i mennesker, og som ser gleden i å hjelpe andre. Vi hjelper kunden med å levere dyktige medarbeidere. Å ha oppdrag for oss er en inngangsbillett til arbeidsmarkedet for mange, og det kan være en god måte å skaffe seg erfaring fra ulike typer arbeid på. Hvis du har stå-på vilje, liker å samarbeide og finne løsninger så passer denne jobben deg godt. Du må også være glad i å jobbe foran pc.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket? 

– Som HR/kundekonsulent i Adecco får du en bred erfaring fra mange ulike områder. Hvis du er interessert i spesialisere deg innen rekruttering, HR eller salg kan du videreutvikle deg innenfor dette. Adecco er et globalt selskap så det finnes mange interne muligheter for den som vil. Erfaringen du får i en slik jobb er også aktuell i mange andre bedrifter og stillinger, så det er mange muligheter.

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

– Det varierer veldig, etter hvilken type stilling du har, og erfaring og utdannelse. 

Hvordan er sjansene for å få jobb innen dette yrket? 

– Jeg vil si at det er gode sjanser for å få jobb. 

Tekst:
Elin Tollevik Garvik
Det er ingen konkrete utdanningskrav, og konsulentene her har veldig forskjellig utdanning og erfaring.
Hvis du har stå-på vilje, liker å samarbeide og finne løsninger så passer denne jobben deg godt.