Hvorfor valgte du dette yrket?

– Jeg ble idrettskonsulent gjennom tilfeldigheter! Jeg har vært en aktiv dykker i ti år og elsker gode opplevelser under vann. Jeg jobbet innenfor salg av helseforsikring når en stilling i Norges Dykkeforbund ble lyst ut. Jeg tenkte at dette var jo drømmejobben, så jeg måtte søke.

Image
Lisens
1

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg? 

– Som idrettskonsulent for Norges Dykkeforbund har jeg en veldig variert arbeidsdag. En vanlig arbeidsdag starter med en god kopp kaffe, samtidig som jeg svarer på e-post som har kommet inn kvelden før. Mine arbeidsoppgaver er, i samarbeid med andre kolleger, å ha ansvar for forbundets konkurranser og prosjekter, i tillegg til markedskommunikasjonen.

Jeg jobber kontinuerlig med å planlegge, organisere og arrangere idrettsarrangementer, konkurranser og eventer. Jeg sender ut invitasjoner, behandler påmeldinger, bestiller hotell og lager kampoppsett. Jeg kan selv måtte delta i ulike møter og eventer. For eksempel skal vi arrangere Europeiske Mesterskap i undervannsrugby i 2021, og her skal jeg delta. For at forbundet skal kunne delta i mesterskapet kreves det at vi går igjennom en omfattende planleggingsprosess, hvor vi må sitte i arbeidsgrupper for å samarbeide om logistikken. Noen ganger må jeg jobbe i helgene, som for eksempel under mesterskapet, men det jeg synes det er gøy fordi jeg får reist litt og møte nye mennesker.

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket? 

– Jeg har en administrativ høyskoleutdanning, i tillegg til bred dykkeerfaring som strekker seg over ti år. 

Hvem passer ikke dette yrket for?

– Selv om jeg idrettskonsulent, så sitter jeg mye på stille på kontoret, så jeg ville ikke anbefalt denne jobben til noen som trenger eller ønsker å være i mye aktivitet i arbeidstiden.

Hva liker du best med yrket ditt? 

– Jeg liker variert arbeid, og kan fort bli rastløs om jeg jobber med samme oppgave over lengre tid. Som idrettskonsulent gir jobben meg nye utfordringer hver dag og jeg må hele tiden tenke utenfor boksen for å finne de beste løsningene. Dessuten er dykking for meg en livsstil. Jeg elsker å jobbe med det jeg brenner for – og å legge til rette for at også andre kan nyte det.

Hva liker du minst med yrket ditt? 

– Jeg har foreløpig ikke funnet noe jeg misliker.

Image
Lisens
1

Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for?

– Som idrettskonsulent skal du koordinere og tilrettelegge for at andre skal kunne drive med en type idrett. Jeg er glad i å planlegge og organisere, jeg tror at dette er en god jobb for noen som er strukturert og tar initiativ.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket?

– Som idrettskonsulent kan du ta videreutdanninger- eller kurs innenfor sport, helse eller kosthold. Du kan også bestemme deg for å satse på idretten du jobber innenfor.

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? 

– Som nyutdannet uten særlig erfaring vil nok denne stillingen ligge på ca. 460.000 kr i året.

Hvordan er du sjansene for å få jobb innen dette yrket?

– Jeg er litt usikker på hvordan sjansene er på å få seg jobb, faktisk. Jeg fikk selv denne jobben på bakgrunn av min erfaring som dykker, men sjansene for å få jobb som idrettskonsulent er nok særlig store dersom du er knyttet til og viser stor interesse for sporten.