Skolen ligger som en perle midt i Telemark. Her finner du dyktige ansatte med interesse for deg som elev. Du velger et av våre spennende linjefag. I tillegg vil du oppdage at læring sprer seg ut over et rikt spekter av andre muligheter. Her blir du utfordra og du utfordrer deg selv på mange fag og aktiviteter! 

 

Skolen er ditt hjem. Seljord folkehøgskule er en internatskole. Det betyr både at skolen er en base for all aktivitet, og ikke minst at her bor du, har eget rom og lever ditt folkehøgskoleliv.

Elevene fordeles på 6 internat som ligger i et koselig tun. Alle rom har trådløst nettverk. Alle internatene har egen stue med et lite te-kjøkken.

Skolen ligger flott plassert med utsikt over bygda og Seljordsvannet, og er et supert utgangspunkt for turer og treningsaktiviteter for friluftslinjene.

Ved siden av linjefaget ditt blir du utfordra til å delta i felleskapet med alle dine medelever. Det kan være gjennom refleksjon og samtale om verden, solidaritetsarbeid eller gjennom fellesaktiviteten kor. Slike fellesfag finner du på timeplanen ca. to dager i uka.

Valgfagene gir deg muligheten til å spisse dine faglige interesser ved å velge fag som ligner på linjefaget ditt. Du kan også gå motsatt veg ved å velge fag som gir deg større bredde. Mulighetene er mange:

Seljord Folkehøgskule

Telefon: 35 05 80 40
www.seljord.fhs.no

Utdanningstilbud

Dette lærestedet tilbyr 6 folkehøgskoleutdanninger
Tittel Sorter synkende Interesser
Backpacker Multisport Ekstremsport, Friluftsliv, idrett og sport, Europa, Asia
Lederlinjen / stipendiat Andre fag og linjer
Musikal Broadway Vokal, kor, opera, Musikk, scene og teater, Teater, drama, revy, musikal, Musikk
Musikk Backpacker Internasjonal solidaritet, Musikk, scene og teater, Friluftsliv, Reiseliv
Paragliding Karibien Ekstremsport, Sør-/Mellom-Amerika, Paragliding / luftsport, Friluftsliv, idrett og sport
Viking Viking, Mote, søm og design, Kunst og håndverk