Alle linjene handler om musikk, teater og design. Her leves livet på ekte – og gjennom fortellinger ! Vi har tilbud til de som vil være utøvende på scenen, og de som vil jobbe kreativt, praktisk og teknisk. Romerike Folkehøgskole – stykkevis og helt!

Skolen er en nasjonalt kjent skole og en lokal kulturaktør. Alle linjene handler om teater og musikk, og mange kjente skuespillere, musikere og designere er tidligere elever.

Skolen vektlegger frihet. Du lærer fordi du velger det selv. Du trenger ikke ha erfaring i fagene fra før, men du må ha interesse av å lære. Begrepet frihet står sentralt: Her er det høyt under taket, høyere enn himmelen.

Hele døgnet leves på skolen, med alt det innebærer av samarbeid, aktiviteter, valgfag, teater, musikk, mat, vask og måltider. Musikk og sang er vektlagt, og alle elevene synger i skolekoret. Gjennom historier, fortellinger, teater og musikk utforskes det menneskelige, som igjen kan kaste lys over eget liv og egne valg. På designlinjene jobbes det kreativt og praktisk. På systua arbeides det som på profesjonelle teater. På scenografi lærer du å tegne, lage modeller og bygge kulisser. På lysdesign skaper du bilder med farger, lyskastere og datateknikk. På lydlinja får du spille i band, være tekniker bak lydbordet og jobbe i studio. Velger du teater eller musikkteater får du utfolde deg på scenen i mange varianter, og du får øve på å bli en bedre skuespiller/musiker.

Teaterforestillinger og konserter består av mange deler som settes sammen til en helhet, hvor alle delene er like viktige. Skolen legger stor vekt på deltakelse og tilstedeværelse. Aktivitetsnivået er høyt og arbeidsmengden til tider svært stor. Velkommen som søker!

Romerike Folkehøgskole

Telefon: 63 97 09 10
www.romerike.fhs.no

Utdanningstilbud

Dette lærestedet tilbyr 6 folkehøgskoleutdanninger
Tittel Sorter synkende Interesser
Kostyme og teatersminke Mote, søm og design, Musikk, scene og teater, Teater, drama, revy, musikal
Lysdesign Scenografi, kostyme, teatersminke, Musikk, scene og teater, TV, film, video, Lyd-, lys-, sceneteknikk
Musikk og lyddesign Pop, rock, vise, band, Musikk, scene og teater, Teater, drama, revy, musikal, Musikk
Musikkteater Vokal, kor, opera, Musikk, scene og teater, Musikk, Dans
Teater Vokal, kor, opera, Musikk, scene og teater, Musikk, Dans
Tegning, kunst og scenografi Musikk, scene og teater, Kunst, tegning, maling, Kunst og håndverk, Teater, drama, revy, musikal