Kostyme og teatersminke favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Hos oss får du prøvd deg som kostymedesigner/syer/sminkør slik det faktisk er å jobbe ved en profesjonell scene. Du blir designeren som setter farge på en forestilling med parykker og kostymer.

Forestill deg et år med parykker, pudder og kostymer i sterke farger!
På denne linjen vil du lære å skape figurer til teaterstykker og konserter, du blir designeren som setter farge på en fortelling.
Du vil jobbe med vakre stoffer og materialer, og lære å sy drakter fra ulike epoker. Du får opplæring i å legge spennende teatermasker, og etter hvert vil du få sminkeansvar.

I første fase (grunntreningsperioden) jobber kostyme med
• drakt og stilhistorie, ulike draktformer
• kunnskap om tekstiler
• design av kostymer
• modellering på byste

og teatersminke med
• å forandre ansiktets karaktertrekk
• å skape typer rare, gamle, stygge og pene
• hår, parykker, løsskjegg og barter

Etter hvert står samarbeid med de andre teaterlinjene ved skolen sentralt. Da jobber linjen mot teaterforestillinger, og du vil designe kostymer etter egne ideer eller gitte rammer. Du vil da samarbeide tett med regissør, scenograf og lys, og du vil lære mye om hvordan alle teatrets elementer er gjensidig avhengig av hverandre. Du vil legge masker og stelle hår for skuespillerne. Du blir også godt kjent på vårt store kostymelager, og vil etter hvert kunne plukke ut og sette sammen kostymer herfra.
Det er ikke nødvendig med forkunnskaper i søm for å begynne på denne linjen. Noen har sydd en del før, andre har ikke det. Men alle vil kunne utvikle seg ut fra sitt nivå, og du vil bli overrasket over hvor mye du kan produsere selv om forkunnskapene dine er beskjedne.
Hva med en lekker l800 talls kjole med "kø"? Eller et sexy korsett? Her vil du garantert få brukt for dine kreative evner.