Drømmer du om en kreativ jobb hvor du får fortelle historier, eller engasjere et publikum? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter i mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, og er glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Velkommen skal du være til Norges kreative mediefolkehøgskole.

Her utdanner vi deg som vil ha en drømmejobb innen for eksempel film, skuespill, podcasting eller som programleder på TV – men også deg som bare vil ha et kult og sosialt år uten karakterpress.

Gjennom året får du delta på store og små prosjekter, utvikle deg selv, og oppleve magien som oppstår i en medieproduksjon. Enten du vil fokusere på skriving av skjønnlitteratur eller programmering av spill har alle danvikinger noe til felles: Skaperglede og sosialt engasjement.

Prosjekter

Noen av de største hendelsene gjennom skoleåret er skolens 24 timers livesending med pengeinnsamling til vårt solidaritetsprosjekt i India, og de uforglemmelige fellesturene til India og Los Angeles/Hollywood.

Kunnskap og personlig vekst

Elevene hos oss gir stadig tilbakemeldinger på at Danvik-året har gitt mye kunnskap, innsikt og personlig vekst. Mange forteller at de har møtt sitt livs beste venner her, og mange har også gått videre ut i praksis på drømmearbeidsplassen. Ikke minst gir et år på internat mye praktisk livserfaring som kommer godt med videre i livet.

Rett ut i jobb?

Danvik er kjent i bransjen, mye på grunn av sitt unike andreårstilbud om mediepraksis som utplassert i bedrift. Vi samarbeider med flere av Norges største mediehus, og kan gi deg en knallstart på karrieren – hvis du vil. Det er også helt fint om du bare vil ha et gøy år og dyrke en interesse. Uansett håper vi du vil vokse på året her hos oss i herlige Drammen.

Danvik Folkehøgskole

Telefon: 32 26 76 00
www.danvikfhs.no

Utdanningstilbud

Dette lærestedet tilbyr 11 folkehøgskoleutdanninger
Tittel Sorter synkende Interesser
Danvik-stipp: Praktisk miljøarbeid og ledertrening Andre fag og linjer
Film Media og kommunikasjon
Foto og SoMe Media og kommunikasjon
Radio Live & Podcast Media og kommunikasjon
Skriv! Kunst og håndverk
Skuespill for Scene og Film Musikk, scene og teater
Spill og Entreprenørskap Innovasjon og entrepenørskap, Media og kommunikasjon, Animasjon
Spilldesign & Grafikk Data, esport, spillutvikling, Media og kommunikasjon, Animasjon
TV-produksjon Media og kommunikasjon
Videregående Media
YouTube & Entreprenørskap Media og kommunikasjon