Vi ønsker å gi deg muligheter til å lære unike ferdigheter og lære deg selv å kjenne. Hos oss får du fantastiske opplevelser! Vær ute i storslagen natur og se alt det Nord-Norge kan by på.  Møt nye venner med de samme interessene som deg, utvikle vennskap og finn veien videre i livet.

Folkehøgskolen 69° Nord ligger vakkert til mellom hav og fjell. 6 mil sør for Tromsø, men også midt i landets fineste naturområder: Lyngsalpene, Senja, Kvaløya og Dividalen. 

Vi har hundegård med ca. 25 alaskahuskyer, egen havseiler på over 40 fot, og har i tillegg båter, naust, kajakker og kanoer tilgjengelig for elevene. Vi har bare friluftslivsbaserte linjer og har spesialisert oss på hundekjøring, friluftsliv, seiling, toppturer, frikjøring på ski, sportsfiske, jakt på småvilt og langtur/ekspedisjoner. Vi har hytteinternater med dobbeltrom og trivelige fellesrom. Vi har et stort lager av friluftsutstyr, slik at alt du trenger er eget utstyr til eget bruk. Vi ligger så nært Tromsø at vi kan benytte oss av alle tilbudene der, og samtidig langt nok unna til at alle holder seg på skolen om ettermiddagene. Siden vi er en liten og oversiktlig skole, hvor alle blir kjent med alle, er dette med på å skape et fantastisk godt sosialt miljø!

Maten er i en klasse for seg. Det meste blir laget fra grunnen av, og kokken vår er opptatt av at alle skal få i seg sunn og næringsrik kost. Vi tilbyr korn, knekkebrød og brød med godt utvalg av pålegg, og middagene er meget gode og varierte. Det vil også være en vegetardag i uka. Har du en allergi ønsker vi at du kontakter skolen på forhånd. Vi greier å tilrettelegge for de fleste.

Folkehøgskolen 69° Nord

Telefon: 91 77 07 98
www.69nord.no

Utdanningstilbud

Dette lærestedet tilbyr 5 folkehøgskoleutdanninger
Tittel Sorter synkende Interesser
Friluftsliv Nordkalotten - Svalbard Kano, kajakk, Jakt og fiske, Hundekjøring
Hundekjøring og Friluftsliv Vinteridrett, Ski, brett, snowboard, Friluftsliv
Høsteventyr Nord-Norge Kano, kajakk, Jakt og fiske, Hundekjøring
Ski og Seil - Lyngsalpene og Kroatia Ski, brett, snowboard, Kano, kajakk, Friluftsliv
Veilederlinja Jakt og fiske, Hundekjøring, Friluftsliv