Fakta

Sted:
Campus Vestfold
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Nettstøttet
Studiepoeng:
2.5
Søknadsfrist: 1. oktober

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Sørøst-Norge

.

Om studiet

Med midler fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), har Universitetet i Sørøst-Norge og LØRN i samarbeid med partnere innenfor næringen utviklet et praksisnært studieprogram tilpasset for og av næringen selv.

Viktige datoer høst 2024

  • Studiestart: oktober
  • Studiets varighet: desember
  • 2 samlinger: 6. og 7. november kl. 16-21

Samlingene foregår på Universitetet i Sørøst-Norge, campus Vestfold, på Bakkenteigen mellom Tønsberg og Horten.
Adresse: Raveien 197, 3184 Borre

MERK: Det er obligatorisk deltakelse på samling.

Eksamen: Individuell mappevurdering. I løpet av studieperioden skal det leveres to refleksjoner, enten i form av videorefleksjon eller skriftlig rapport. Vurdering: Bestått/ikke bestått.
Frist for innlevering: desember.

Dette er Roboter

  • Planting og såing: Roboter kan automatisere planting og såing ved å plassere frø og planter i jorden med stor nøyaktighet og hastighet. Dette kan redusere arbeidskraftbehovet og forbedre planteavstanden for optimal vekst. 
  • Høsting: Roboter kan brukes til å høste avlinger som frukt, grønnsaker og korn. Disse robotene kan identifisere modne avlinger og plukke dem skånsomt og effektivt, noe som kan redusere tap og skader på avlingen. 
  • Ugrasbekjempelse: Roboter kan utføre mekanisk eller kjemisk ugrasbekjempelse med stor nøyaktighet og selektivitet. Dette kan redusere bruken av kjemiske ugrasmidler og minimere miljøpåvirkningen. 
  • Gjødsling og vanning: Roboter kan brukes til å distribuere gjødsel og vann til avlinger på en mer presis og målrettet måte. Dette kan redusere avfall og miljøpåvirkning samtidig som det sikrer at avlinger får riktig mengde næringsstoffer og vann for optimal vekst. 
  • Overvåking av avlinger og dyr: Roboter kan overvåke avlingshelse, dyrevelferd og miljøforhold ved hjelp av sensorer og kameraer. Dette kan gi bønder verdifull informasjon for å ta beslutninger og iverksette tiltak for å forbedre avlingsproduksjon og dyrehelse. 
  • Beskjæring: Roboter kan brukes til å beskjære og trimme trær, busker og vinranker for å forbedre planteform og helse. Dette kan bidra til å øke avlingskvaliteten og redusere sykdommer og skadedyr. 
  • Dyrefôring og melking: Roboter kan automatisere dyrefôring og melking, noe som kan forbedre dyrevelferd og effektivitet. Dette kan også bidra til å redusere arbeidskraftbehovet og frigjøre tid for bønder til å fokusere på andre oppgaver. 
  • Pakking og sortering: Roboter kan brukes til å pakke, sortere og kvalitetskontrollere landbruksprodukter før de sendes til markedet. Dette kan forbedre produktkvaliteten og redusere avfall og tap. 

Opptakskrav

Førstemann til mølla!
Det er begrenset antall plasser og din påmelding registreres etter dato. Skulle emnet bli fulltegnet, opprettes ventelister. Du får beskjed om du har kommet på venteliste. Vi tar kontakt med deg om det skulle bli ledige plasser.  

Ønsker du å ta dette som et kurs?  
Det er ingen opptakskrav for å følge studiet som kurs. Kurset er åpent for alle.
Kursdeltakere får kursbevis for gjennomført og bestått emne.

Ønsker du å få studiepoeng?
For å få studiepoeng, må du kvalifisere for opptak til høyere utdanning. Relevant dokumentasjon må lastes opp sammen med søknaden. Du er kvalifisert for studiepoeng hvis du fyller kriteriene for ett av alternativene nedenfor: 

  • Alternativ 1: Vitnemål som viser at du har generell studiekompetanse
  • Alternativ 2: Hvis du er over 25 år (eller fyller 25 år i 2024) kan du bli vurdert på bakgrunn av realkompetanse. Da må du laste opp arbeidsattester som dokumenterer minst 5-års arbeidserfaring + vitnemål/kompetansebevis som viser at du har norsk og engelsk fra videregående skole.

 

Opptaksinformasjon

Studiet er søkbart fra 01.05.2024 til 01.10.2024.