Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger
.
![Lærestedets logo Lærestedets logo](https://s3.utdanning.no/hkdir-data-utdanning-no-prod/s3fs-public/styles/organisasjon_tilbud/public/logo/uis_hovedlogo_negativ_rgb.jpg?VersionId=1&itok=6aZnQG7h)
![Lærestedets logo Lærestedets logo](https://s3.utdanning.no/hkdir-data-utdanning-no-prod/s3fs-public/styles/organisasjon_logo_mobil/public/logo/uis_hovedlogo_negativ_rgb.jpg?VersionId=1&itok=5zPKj_ET)
Om studiet
Er du nysgjerrig på hvem som har politisk makt i Norge og verden, og hvorfor? Lurer du på hvorfor ikke alle land er demokratiske, eller hvorfor folk stemmer som de gjør? Med et årsstudium i statsvitenskap får du grunnleggende kunnskap om den politiske verdenen og forståelse for hvorfor samfunnet er som det er.
- Studiet hjelper deg å utvikle analytiske og metodiske ferdigheter som er etterspurt i arbeidslivet. Du lærer å studere politikk systematisk gjennom å bruke samfunnsvitenskapelige metoder, både kvalitative og kvantitative, som brukes i f.eks. markedsforskning og meningsmåling eller rådgivning. Du vil kunne lese og kritisk vurdere forskning, samt utføre enkle analyser selv.
- Når du har bestått årsstudiet, kan du søke direkte opptak til andre studieår på bachelorprogrammet i statsvitenskap. Studiepoengene fra årsstudiet kan inngå som en del av bachelorgraden din. Det er også mulig å benytte årsstudiet som en del av andre utdanninger.
- Studiet er også aktuelt for deg som allerede er i utdanning eller jobb og kan fungere som videreutdanning for yrkesaktive som jobber med oppgaver relatert til samfunn og/eller politikk.
Opptakskrav
Videre studier
Et årsstudium i statsvitenskap kvalifiserer til å søke videre opptak til bachelorstudier i statsvitenskap, men man kan også bruke årsstudiet inn i andre utdanninger som f. eks. valgemner eller breddefag.
Karrieremuligheter
Med en utdanning i statsvitenskap kan du jobbe i:
Offentlig & frivillig sektor:
- Lokal, regional og statlig forvaltning
- Tjenesteorganisasjoner (f.eks. skoler eller helsetjenester)
- Diplomati & internasjonale organisasjoner
- Partier & interesseorganisasjoner
Privat næringsliv:
- Menings- og markedsforskning
- Media (f.eks. som utenrikskorrespondent)
- Rådgivning (f.eks. med politisk risikoanalyse)
- PR