Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Master, 5 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
300
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: SIVING
Poenggrenser 2023:
  • Alle (primær)
  • Alle (ordinær)
Studieplasser: 42
Søknadskode (SO): 217813

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

1. februar 2024.

Om studiet

Masterstudiet i industriell økonomi kombinerer det beste fra to verdener. Kombinasjonen av økonomi- og ledelsesfag, sammen med en ingeniørfaglig fordypning gjør deg godt rustet til jobber i skjæringspunktet mellom teknologi og økonomi.

Studiet er basert på en 3+2 modell. Først velger du en treårig bachelorgrad i ingeniørfag. Du kan velge mellom bachelor i byggingeniør, datateknologi, elektroteknologi, energi- og petroleumsteknologi, teknisk miljøvern og maskiningeniør. Deretter tar du den toårige mastergraden i industriell økonomi. Du finner mer informasjon om dette under “Overgang til høyere nivå”.

Industriell økonomi

På masteren i industriell økonomi vil du lære å løse problemstillinger i tverrfaglige team, og du vil lære hvordan teknologi og økonomi henger sammen. Du får kompetanse som gir deg kunnskap til å løse teknologiske og økonomiske utfordringer, kommunisere løsninger, samt lede prosjekter.

Dette studiet gir deg teoretisk og praktisk forståelse av ingeniør-, økonomi- og ledelsesfag. Etter fullført studium får du tittelen Sivilingeniør. Lederstillinger er en naturlig karrierevei for mange etter denne masteren.

Studiet er tverrfaglig og gir deg muligheten til å velge den fordypningen som interesserer deg mest. Du vil ta noen obligatoriske emner som investeringsanalyse, prosjektledelse, og beslutningsanalyse der du lærer å bruke ulike verktøy i Excel for å finne gode løsninger. Deretter velger du mellom ulike valgpakker innen økonomi og ledelse, og ingeniørfag. Du finner mer informasjon om de ulike pakkene under “Studieplan og emner” på siden til den 2-årige masteren.

Her kan du skrive masteroppgave sammen med en bedrift eller velge å skrive en mer vitenskapelig rettet oppgave.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og matematikk R1 (S1 og S2) og R2 og Fysikk 1 eller 1-årig forkurs for ingeniør.
Søknad: via Samordna opptak.
Søknadsfrist: 15. april

For overgang fra lavere nivå til høyere nivå kreves oppnådd en laveste gjennomsnittskarakter på C (3,00) i tillegg til punkter i "Retningslinjer for overgang til høyere nivå for studenter med opptak på 5-årige masterprogram i industriell økonomi ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet".

Videre studier

Masterstudiet gir deg omfattende teknisk kunnskap i økonomi og ruster deg til å jobbe i forskningsprosjekter. Ved fullførelse av mastergraden vil du ha utviklet tilstrekkelig teoretisk forståelse av økonomi til å fortsette på en doktorgradsutdanning (med en gjennomsnittskarakter B og karakter A eller B på masteroppgaven).

Karrieremuligheter

Studiet er tverrfaglig og gir muligheten til å skreddersy din fordypning i en fagretning som passer med dine profesjonelle målsettinger. Ekspertisen du får innen teknologi og ledelse vil være relevant for stillinger innen ledelse i et utvalg av sektorer nasjonalt og internasjonalt, inkludert energi, marinindustri og annen industri, bygg og anlegg, handel, tjenester, offentlig sektor, forskning og akademia.

Utveksling

Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!

UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.

Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!

Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.

Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut

Kvalifikasjon/tittel

Master i teknologi / sivilingeniør

Alle utdanninger innen