Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

.

Om studiet

Har du en bachelor innen biologiske fag og vil fordype deg videre i faget? Da kan studieløpet på vår master i biologisk kjemi være noe for deg.

Dette studiet gir deg en dyp forståelse for mulighetene som ligger innen biologiens verden. Master of Science-programmet fokuserer på viktige helsefaglige områder hos både mennesker, dyr og planter. Her lærer du om det komplekse biologiske samspillet fra organisme- til molekylært cellenivå.

Det første året får du et solid grunnlag i kjernefag som forbereder deg til det andre året, som består av et ni måneders reelt forskningsprosjekt. I løpet av forskningsprosjektet får du mulighet til å jobbe i et av laboratoriene ved Universitetet i Stavanger, hos offentlig sektor eller i privat sektor.

I løpet av studiet vil du oppnå praktiske og teoretiske ferdigheter innen molekylærbiologi, bioinformatikk og proteinbiokjemi. Du vil også få erfaring med mange analytiske teknikker og forskningsmetoder. I tillegg får du erfaring med å presentere vitenskapelige resultater.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Opptakskrav

Bachelorgrad i biologisk kjemi/ kjemi/ molekylærbiologi/ cellebiologi / biokjemi eller tilsvarende med 90 studiepoeng i kjemi og molekylærbiologi/ biologi og 10 studiepoeng i matematikk og/eller statistikk.

Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.

Søknad: via lokalt opptak.
Søknadsfrist: 15. april

Videre studier

Mastergrad i biologisk kjemi, avhengig av karakterer, kvalifiserer til opptak til doktorgradsprogram innen biologisk kjemi og molekylærbiologiske fag ved Universitetet i Stavanger og andre universiteter i Norge eller utlandet.

Karrieremuligheter

Studiet kvalifiserer for jobber i ulike forsknings- og industrielle virksomheter i offentlig og privat sektor. Dette kan være forskningsinstitusjoner, laboratorier, sykehus, akvakultur og havbruk, oljeindustri, matvareindustri, akademiske institusjoner og konsulentvirksomhet.

Utveksling

Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!

UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.

Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!

Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.

Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut

Kvalifikasjon/tittel

Master of Science

Alle utdanninger innen