Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo
.
Om studiet
Musikk er en viktig del av det å være menneske. En master i musikkvitenskap gir mulighet til å forske på fagfelt som; historie og estetikk, rytme og groove, produksjon og teknologi, kultur og samfunn.
Tverrfaglige perspektiver på musikk
Gjennom to år kan du utforske ulike tverrfaglige perspektiver sammen med andre studenter og forskere ved Nordens største musikkvitenskapelige miljø. På Institutt for musikkvitenskap (IMV) og ved forskningssenteret RITMO forsker vi på et mangfold av faglige fordypningsområder. Undervisningen på masterprogrammet er forskningsbasert og holder et høyt akademisk nivå.
Knytter du masteroppgaven din tematisk til et eksisterende forskingsprosjekt på IMV vil du kunne få en unik innsikt i aktuelle musikkvitenskaplige temaer og få ta del i forskningsarbeidet.
Fagmiljøer på IMV:
- Populærmusikkstudier
- Musikkhistorie
- Kognitiv musikkvitenskap
- Musikkteknologi
Du kan lese mer om fagmiljøene på IMV på denne nettsiden.
Masteroppgaven
Som masterstudent i musikkvitenskap skal du velge om du vil skrive en 30- eller 60-studiepoengsoppgave. En 30 studiepoengsoppgave har flere valgemner og gir bred forståelse for de musikkvitenskapelige fagfeltene. Med en 60-studiepoengsoppgave kan du fordype deg i et forskningsprosjekt.
Dersom du ønsker å reise på utveksling, passer en 30-studiepoengsoppgave godt inn i studieløpet. Velger du å skrive en 60-studiepoengsoppgave har du anledning til å inkludere visse praktiske elementer i samråd med veileder.
Videre studier og jobb
Musikkvitere jobber blant annet i musikkorganisasjoner og andre steder i kulturlivet, eller som lærere, med administrativt arbeid, som medarbeidere i radio/TV, eller som utøvende musikere, produsenter eller lydteknikere.
Videre studier: