Fakta
- 44.60 (primær)
- 51.00 (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo
.
Om studiet
Bli en samfunnsengasjert medieviter! Du får solid kompetanse til å jobbe med medier, analyse eller formidling. Velg støttefag som statsvitenskap, retorikk eller psykologi for å skreddersy din egen utdanning.
Kort om programmet
I BA-programmet lærer du hvordan norske og globale medier påvirker samfunnet og den enkelte. Du lærer å analysere sosiale medier, film, TV og trykte medier.
Programmet gir deg ferdigheter i skriftlig og muntlig kommunikasjon som er etterspurt i arbeidslivet. Her i Oslo befinner du deg i hjertet av norsk mediebransje og du vil møte engasjerte forskere og bransjefolk som forelesere og i praksisemner.
Innholdet i studiet
Les mer om oppbygging av studiet
Det første studieåret gir deg et godt grunnlag og god oppfølging
Bachelorprogrammet starter med en felles innføring i medieteori, mediehistorie og medieanalyse. Det legges opp til at studentene skal bli godt kjent med hverandre og lærerne. Fra første stund skriver du oppgaver og deltar i et engasjerende opplegg med varierte arbeidsformer. Du får hyppige tilbakemeldinger fra medstudenter og lærere slik at du kan utvikle deg.
Allerede første året kan du velge fordypningsemner som digitale medier, politisk kommunikasjon eller skjermkulturer. Disse emnene er utviklet spesielt med tanke på at du i framtiden kanskje vil søke deg inn på et av våre tre masterprogrammer:
- MEVIT2111 – Skjermkulturer (10 stp)
- MEVIT2113 – Politisk kommunikasjon (10 stp)
- MEVIT2114 – Digitale medier (10 stp)
- I andre studieår får du tverrfaglig kompetanse
I andre året utvikler du din analytiske mediekompetanse sammen med kullet ditt samtidig som du påbegynner arbeidet med støttefaget. Ved Universitetet i Oslo kan du kombinere svært mange fag med hovedfordypningen i medier og kommunikasjon.
Dersom har lyst til å jobbe som journalist kan du for eksempel velge statsvitenskap, retorikk og språklig kommunikasjon eller litteratur. Vil du jobbe med barn og unge, kan pedagogikk være noe for deg. Det er mange valgmuligheter innenfor kunst og kultur, mens språk, filosofi eller psykologi kan åpne mange muligheter i arbeidslivet.
- I tredje studieår kan du dra på utveksling, og velge mellom forskningspraksis og yrkespraksis
I tredje studieår får du muligheten til å reise på utveksling (les mer under). I sjette og siste semester skal du velge mellom en medierelevant arbeidspraksis eller forskningspraksis. Her får du etterspurt kompetanse og kan opparbeide deg et nettverk innen relevante bransjer.
Les om de avsluttende emnene på tredje året (du skal velge ett av dem):
- MEVIT3810 – Mediestudenter som forskere: akademisk prosjektarbeid
- MEVIT3811 – Mediestudenter i arbeidslivet: praksisplass og prosjektarbeid
- MEVIT3812 – Mediestudenter som forskere: Design i mobile medier
- Les om studenter som har hatt praksis i arbeidslivet her.
- Les mer om undervisning og eksamen
Studier i utlandet
Studieprogrammet tilbyr muligheten for et utenlandsopphold som gir verdifull erfaring. Å ha studert i utlandet kan skille deg ut fra andre kandidater når du skal søke jobb. Hva med et semester i Italia, Frankrike, Skottland eller Belgia? Ved UiO kan du velge mellom hundrevis av utvekslingsavtaler.
Inkluderende miljø med mange muligheter
Institutt for medier og kommunikasjon holder til i egne lokaler i Forskningsparken ved Blindern Campus. Studiemiljøet er inkluderende med mange muligheter for å engasjere seg. Kanskje vil du skrive artikler i nettmagasinet PRESSET?
Ved UiO er det mer enn 450 studentforeninger som venter på deg. Når du studerer er studentforeninger en super kilde til venner, utfordringer, arbeidserfaring, kjærester og hyggelige stunder. Besøk SiO Foreninger for mer informasjon om foreningslivet!
Les mer om livet rundt studiene på IMK
Les mer om liver rundt studiene på Det humanistiske fakultet
Les mer om livet rundt studiene ved UiO
Du kan spesialisere deg ytterligere med en mastergrad
Etter fullført BA-program kan du gå videre til ett av tre masterprogrammer ved IMK
Du kan også søke på andre masterprogrammer i Norge og i utlandet som krever spesialisering i medier og kommunikasjon eller en generell humanistisk eller samfunnsvitenskapelig bachelorgrad.
Tett på aktuell forskning
Universitetet i Oslo har landets høyest rangerte fagmiljø innen medier og kommunikasjon. Vi har høy kompetanse på digitale medier, film og video, politisk kommunikasjon, barn og medier og mye mer. Våre forskere er mye bruk som eksperter og uttaler seg ofte i offentligheten om aktuelle temaer som berører våre forskningsfelt.
En etterspurt kompetanse du kan bruke i mange yrker
Med en utdanning innen medier og kommunikasjon er du godt rustet til å gå inn i rollen som en verdifull medarbeider i mange bransjer, blant annet innen:
- Analyse
- Journalistikk
- Medieproduksjon
- Forlag
- Kultur og kunst
- Kommunikasjonsrådgivning
- Innovasjon
- Ledelse
- Forskning og utdanning
- Statlig og kommunal virksomhet
Og mange andre jobber
Marie Brudevold jobber som kommunikasjonssjef. På spørsmål om hva hun lærte på studiet som hun har hatt mest nytte av i jobben, sier hun at «skriveferdighetene man tilegner seg på studiet kommer godt til nytte når man skal kommunisere formelt. I tillegg var det god trening i å holde presentasjoner, å lete etter kilder og velge ut det viktigste fra en stor mengde med informasjon».
Les flere karriereintervjuer med tidligere studenter fra medier og kommunikasjon