Fakta
- 54.80 (primær)
- 59.50 (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo
.
Om studiet
Lurer du på hvorfor det er vanskelig å få til internasjonalt samarbeid eller hvordan uenighet kan utvikle seg til voldelige konflikt innad i land og mellom dem? Vil du vite mer om hva som er nytt med dagens globalisering og hva som er gammelt – og hvordan framvoksende økonomier som Kina og India setter stadig tydeligere preg på internasjonal politikk og folkerettslig utvikling?
Innhold i studiet
Internasjonale studier er blant landets mest populære studier. Programmet er tverrfaglig med fire fagområder – historie, jus, samfunnsøkonomi og statsvitenskap. Det første året får du en bred innføring i alle fire, deretter fordyper du deg i det fagområdet du er mest interessert i. Du får god innsikt i maktforhold mellom stater, internasjonalt samarbeid og betydningen av multinasjonale selskaper og globale sivilsamfunn, fra første verdenskrig til i dag. Tverrfagligheten gir utfordringer men også en særlig omfattende verktøykasse du kan bruke til å forstå og forklare finanskriser, klimaavtaler og maktpolitiske endringer i verden – og til å gi faglig begrunnede innspill til beslutningstakere eller den offentlige debatten.
Jobb og videre studier
Studiet gir et godt grunnlag for jobb eller videre studier i Norge og utlandet. Ut fra fordypningen din kan du søke opptak til masterprogrammer i historie, jus, samfunnsøkonomi og statsvitenskap, samt en rekke tverrfaglige så vel som mer spesialiserte masterprogrammer i inn- og utland. Kjennskapen du får til internasjonale forhold kan gi deg et bredt spekter av jobbmuligheter. Ut fra dine faglige interesser, valg av fordypning og kompetansen du opparbeider deg i og utenfor studiene, kan du jobbe innenfor internasjonale organisasjoner, offentlig forvaltning, medier, frivillige organisasjoner, skoleverket, forskning, eller i næringslivet. Tidligere studenter jobber f. eks. med klima- og bistandsspørsmål på den norske ambassaden i Mexico City, informasjonsarbeid i Atlanterhavskomiteen, eller konfliktforebygging for FN in Guinea-Bissau.
Les mer om jobb og videre studier.
Finn din fremtid
Å forberede seg til livet etter studiene er en prosess som går over tid og som starter tidlig. Finn din fremtid er et tilbud for å gjøre det lettere for deg å oppdage dine muligheter underveis i studietiden. Du vil lære om hvordan du kan planlegge og sette gode mål for deg selv, og hva du kanskje ikke kan planlegge for. Du vil få innsikt i hva som kan være relevant erfaring på veien videre og hvordan du kan bruke studietiden til å utforske dine muligheter for videre studier eller jobb. Du vil få konkrete verktøy på veien som du kan bruke til å finne din retning.
Studier i utlandet
Et semester i utlandet gir verdifull erfaring og nye faglige perspektiver, og er også nyttig i arbeidslivet. Derfor er det lagt til rette for utveksling på studieprogrammet. Hva med et halvår i London, Hong Kong, Brüssel eller Washington? Gjennom UiOs, instituttets og programmets utvekslingsavtaler kan du ta deler av graden din i utlandet. Vi har avtaler med en rekke universiteter i alle verdensdeler, mange av dem på toppnivå.
Les mer om studieopphold i utlandet.
Studiemiljø
Internasjonale studier har engasjerte studenter og et meget aktivt programutvalg som arrangerer faglunsjer, helgeturer, seminarer med kjente forelesere, quiz-kvelder og julebord. Programutvalget er også et viktig bindeledd mellom studentene og programledelsen. Hver vår arrangerer programutvalget en studietur til utlandet som er uhyre populær – de 80 plassene er vanligvis besatt et halvt minutt etter at de er lagt ut. Blant reisemålene de seneste årene er politisk omskiftelige land som Georgia, Ukraina, Kosovo og Tyrkia.