Fakta

Sted:
Oslo
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo

20. desember 2023.

Om studiet

Masterprogrammet gir deg muligheten til å studere hvordan datamaskiner kan forstå menneskelig språk og hvordan mennesker kommuniserer gjennom språk. Studiet gir deg avansert opplæring innen fagfeltet menneskelig språkteknologi, kombinert med ferdigheter innen informatikk, kunstig intelligens og lingvistikk.

Du vil lære hvilke teknologier som ligger bak tjenester som Google Translate, Apples Siri og IBM Watson-systemet og utforske metoder for automatisk analyse av språklige data. Du vil lære hvordan menneskelig språk kan formaliseres for effektiv databehandling, samt hvordan avanserte statistiske modeller kan gjøre det mulig for datamaskiner å bedre håndtere og modellere hvordan mennesker bruker språk til å kommuniserer.

Masterprogrammet består av et teoretisk pensum og en masteroppgave. Gjennom skriveprosessen får du kyndig veiledning fra en multinasjonal forskningsgruppe med erfarne forskere. Undervisningsspråket er engelsk. Noen emner er obligatoriske i programmet, andre velger du fritt i samråd med veileder. Du skriver normalt masteroppgaven din ved Institutt for informatikk, men du har også muligheten til å skrive den et annet sted, for eksempel ved en annen forskningsinstitusjon eller i samarbeid med et IT-selskap.

Les mer om oppbygging og gjennomføring for programmet.

Studiemiljø

Før undervisningen starter i august får du bli med på et tredagers kurs med obligatorisk undervisning og sosiale arrangementer. Her kan du bli kjent med medstudenter både faglig og sosialt, og vil få mer informasjon om studieprogrammet ditt, forskningen vi gjør og hvordan du velger masteroppgave. Masterstudentene har mulighet til å sitte i samme etasje som veileder og forskerne innenfor språkteknologi har sine kontorer.

Programutvalget PI:SK jobber for et bra faglig og sosialt miljø rundt studieprogrammet Informatikk: språkteknologi.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen