Fakta

Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: MATRS
Poenggrenser 2023:
  • 47.10 (primær)
  • 58.30 (ordinær)
Studieplasser: 253
Søknadskode (SO): 185829

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo

10. januar 2024.

Om studiet

Programmering og systemarkitektur handler om å løse problemer og skape nye IT-løsninger. Du lærer å utvikle og analysere de digitale løsningene og algoritmene bak alt fra apper til komplekse datasystemer.

Lær å utvikle IT-systemer av høy kvalitet

I dette studiet lærer du om hvordan datamaskiner fungerer, hvordan de kommuniserer og hvordan du kan bruke dem til å løse oppgaver. Du får verktøyene du trenger for å utvikle sikre, korrekte, brukervennlige og effektive løsninger. Studiet gir deg også innsikt i datateknologiens historie, utvikling og rolle i samfunnet.

Studiet er en kombinasjon av teori og praksis, og du lærer deg å programmere helt fra starten. Du trenger ikke å ha erfaring med programmering fra før. Du får et solid grunnlag i programmering, datakommunikasjon, datateknologi, systemutvikling og informasjonssikkerhet. Etter hvert velger du hva du vil fordype deg i. Du får også jobbe med en større prosjektoppgave som gir deg praktisk erfaring med systemutvikling i team.

Les mer om opptakskrav. Du må ha Matematikk R1 eller Matematikk (S1+S2).

Kunnskap i kontinuerlig utvikling

Ny teknologi påvirker livene våre - gjennom alt fra smartklokker og kunstig intelligens til helseteknologi og selvkjørende biler. Informatikk er avgjørende for denne teknologiske utviklingen. Gjennom dette studiet får du både dybde, bredde og forståelse til å utforske datamaskinens muligheter og potensiale. Du lærer også om cybersikkerhet og hva som skal til for å bygge sikre IT-systemer.

Programmering er nyttig i alle bransjer, og utviklere må jobbe både kreativt og systematisk. Som utvikler kan du bidra til å gjøre hverdagen enklere ved å automatisere og effektivisere arbeidsoppgaver. Du kan gjøre en forskjell ved å være med å lage samfunnsnyttige og innovative IT-løsninger.

Bli med i et aktivt studiemiljø

Du skal trives som student hos oss! Den første uken får du en faddergruppe, så du kan bli fort kjent med både erfarne og nye studenter. Tidlig i semesteret får du reise på et faglig-sosialt seminar sammen med studenter og forelesere på programmet ditt. Som førsteårsstudent får du tilbud om en personlig oppfølgingssamtale med erfarne veiledere fra ForVei for å høre hvordan du har det. Hvis du lurer du på noe praktisk rundt studiet ditt, eller trenger veiledning, kan du kontakte oss.

Linjeforeningen ProgSys er en egen studentforening for studentene på informatikk: programmerng og systemarkitektur som arrangerer alt fra faglige workshoper til Minecraftmandag og kakefredag. I tillegg har vi en rekke foreninger hvor du blant annet kan spille fotball eller volleyball, dyrke interessen for spill eller brettspill, samarbeide med næringslivet, lage apper eller bli barista i studentpuben. Les mer om studentforeningene ved instituttet. Ellers er det nesten 300 studentforeninger å velge mellom ved Universitetet i Oslo.

Les mer om Livet rundt studiene

Dra på utveksling i utlandet

Vi har en rekke avtaler med ulike universiteter i og utenfor Europa. Vi anbefaler å reise på utveksling i 5. semester, men det er også mulig å dra til California i 3. semester.

Les mer om studier i utlandet

Ta en master eller få en relevant jobb

Etter bachelorstudiet kvalifiserer du til masterprogrammene informatikk: programmering og systemarkitektur og informatikk: informasjonssikkerhet. Du kan også søke andre masterprogram ved MN-fakultetet, avhengig av hvilke valgfrie emner du tar.

Mange går også rett ut i jobb etter en bachelorgrad og det er spennende jobbmuligheter som programmerer, IT-konsulent eller prosjektleder. Blant tidligere studenter er det en del som jobber med systemutvikling, andre med brukertesting eller som rådgivere, for eksempel som konsulent hos Bouvet eller systemutvikler hos Iterate eller utvikler for Politiet.

Det er varierte karrieremuligheter både i det private og det offentlige som Bekk, Finn.no, DNB, Sopra Steria, Google, Microsoft, Telenor, Skatteetaten, NAV, Forsvaret, i et departement eller i helsesektoren.

Hvis du tar en master kan du også ta en doktorgrad ved å søke opptak til et av våre ph.d.-programmer og bli forsker.

Les mer om videre studier og jobb

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Karrieremuligheter

bilde av smilende kvinnelig student i universitetsbygning

Jobber som software developer hos Iterate

Egwene kunne ingenting om programmering, men tok en sjanse på et nytt studie. Siden har hun ikke sett seg tilbake.