Fakta

Sted:
Oslo
Studietype:
Årsstudium
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2023:
  • 40.80 (primær)
  • 58.50 (ordinær)
Studieplasser: 14
Søknadskode (SO): 185609

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo

7. februar 2023.

Om studiet

Antikken har en særegen status. Når guden Nike i dag er mest kjent som raske sko, har merkevarebyggerne gjort det samme som vi har holdt på med i over 2000 år: Brukt antikken til å kommunisere sitt budskap. Antikken spiller en større rolle i vårt samfunn og vår kultur enn de fleste er klar over. Velger du årsenheten i antikkens kultur, vil du oppdage at antikken finnes overalt rundt oss!

Årsenheten passer for deg som ønsker å bli kjent med antikkens verden. Du får kjennskap til gresk og romersk kultur. I tillegg lærer du om antikkens mytologier, ideer og språk. Du lærer om antikkens litteratur og retorikk, og om hvordan antikken har blitt sett på gjennom tidene. Du får dessuten kunnskap om hvordan vi bruker begreper og ideer fra antikken i dag.

Studiemiljø

Velger du dette studiet, vil du bli en del av et eksklusivt og hardtarbeidende studiemiljø. På seksjon for gresk, latin og antikkens kultur er det kort avstand mellom våre faglige ansatte og deg som student. Du får god og tett oppfølging. Det er relativt få studenter, og derfor viktig for din og dine medstudenters læring at du engasjerer deg i undervisningen.

Videre studier og jobb

Årsenheten i seg selv peker ikke mot noe bestemt yrke, men i kombinasjon med andre fag gir den verdifull kompetanse. Dersom du ønsker å studere videre, kan emnene i årsenheten innpasses i en bachelorgrad.

Studiet passer også for lærere som ønsker videreutdanning for å kunne undervise i faget Antikkens kultur i den videregående skolen. Vær imidlertid oppmerksom på at det er den enkelte skoleeier som fastetter hvilken fagbakgrunn som kreves for å kunne undervise i et fag. Ta kontakt med aktuell skole hvis du er usikker.